De Sky-Secure rolsteiger is de nieuwe generatie rolsteigers van Skyworks. Deze steigers zijn uitgevoerd met een geïntegreerd leuningframe waardoor de rolsteiger sneller en veiliger is te monteren. Geen gedoe meer met losse schoren en u staat altijd veilig achter een leuning. Met deze manier van opbouwen voldoet u aan de nieuwste Arbo-eisen, zoals vastgelegd in het A-Blad Rolsteigers.

Sneller bouwen – Veiliger werken

Iedereen kent het moment dat je tijdens het opbouwen van de rolsteiger op het bovenste platform stapt en er nog geen leuning is. Dat is met het montagesysteem van de Sky-Secure leuningen gelukkig verleden tijd. Deze leuningen plaatst u namelijk al voordat u het bovenste platform van de steiger beklimt. Hierdoor bent u onder alle omstandigheden verzekerd van een stevige leuning rondom.

Geen gedoe meer met schoren

In plaats van 6 lossen schoren heeft u nu nog maar 1 leuningframe die u in één simpele handeling aangeeft en monteert. Het frame bestaat uit een heup- en knieleuning met 2 inklapbare diagonaal schoren. Het leuningframe is nauwelijks breder dan een platform en net zo makkelijk stapelbaar. De Sky-Secure leuning plaatst u altijd op de bovenste sport van uw rolsteiger. U hoeft dus nooit meer de sporten te tellen om de diagonalen in het juiste verband te plaatsen. Ook het klaar leggen van de materialen is een stuk makkelijker. U neemt net zoveel leuningen mee als de opbouwframes die u nodig heeft. 

Altijd werken achter een leuning

Omdat u de Sky-Secure leuningen al geplaatst heeft voordat u het bovenste platform, beklimt staat u altijd veilig op uw rolsteiger. Bij de traditionele rolsteiger is er bij het opbouwen altijd een moment bij het betreden van bovenste platform dat u nog niet naar alle zijden beveiligd bent met een leuning. Met de Sky-Secure rolsteiger is dat verleden tijd en bent u altijd verzekerd van een stevige leuning rondom. 

Doordat de leuning tussen de staanders van de rolsteiger frames is gemonteerd, blokkeren deze nooit de zijkanten van een platform en blijft de volledige breedte beschikbaar om te werken. Blokkeert de leuning een raam dat opengeklapt moet worden om aan te werken? Dan kan het leuningframe eenvoudig aan de buitenzijde van de rolsteiger geplaatst worden. Zorg er dan wel voor dat rolsteiger niet meer dan 15 cm van de gevel staat om valgevaar te voorkomen.


Wel zo’n veilig gevoel

De Sky-Secure leuning is voorzien van speciale klauwen die om de standers van de rolsteiger vallen. Hierdoor kan de leuning nooit verschuiven als u zich hier aan vast wilt houden. Ook de leuningen in het midden van het frame zijn geborgd tegen ongewild verschuiven. Hiervoor is een nok geplaatst in het midden van de sporten.  

Waarom werken met Sky-Secure?

  • Sneller monteren door minder onderdelen
  • De zekerheid van een altijd een veilig werkplek achter leuningen
  • Een leuning die altijd geborgd is tegen verschuiven
  • De volledige ruimte van een platform kunnen gebruiken
  • Eenvoudig om te bouwen naar een gevelvrije rolsteiger 

Veilig opbouw in 5 stappen :

Altijd veilig achter een leuning.
Een leuning vervangt 6 losse schoren.
De leuning wordt altijd op de bovenste sport geplaatst
Het platform wordt direct tussen de leuningen geplaatst.
Altijd een leuning op de bovenste vloer.
Een complete werkvloer met kantplanken bovenin.