Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Premium 3-delige reformladder
Premium 3-delige reformladder

PREMIUM LADDERS

Skyworks heeft haar range Premium ladders aangepast naar de eisen van de vernieuwde Europese productnorm EN-131. In Nederland is het Warenwetbesluit Draagbaar Klimmaterieel nog steeds leidend met betrekking tot de technische eisen waar een ladder aan moet voldoen. Skyworks heeft er echter voor gekozen om de strengere stabiliteitseisen van de Europese norm over te nemen om de veiligheid van de gebruiker verder te vergroten.

De meest in het oog springende verandering is dan ook de aanpassing van de basisbreedte. De verbrede basis kennen we al van de reformladders vanwege het vrijstaand gebruik, maar nu worden ook de opsteekladders en schuifladders standaard voorzien van een stabilisator. Dit geeft de ladders een veel betere zijdelingse stabiliteit waardoor ze veel minder makkelijk kunnen omvallen. Daarnaast zorgen de aangepaste laddersloffen voor een betere grip op de ondergrond, wat de veiligheid van de gebruiker verder verhoogt.

Premium 2-delige opsteekladder
Premium 2-delige opsteekladder

Opsteekladders

Bij de opsteekladders wordt de basis verbreed met een vaste stabiliteitsbalk. Deze wordt ongemonteerd geleverd bij de ladder. Hierdoor is de benodigde opslagruimte in het voorraadmagazijn zoveel mogelijk beperkt. De gebruiker kan de stabiliteitsbalk zelf eenvoudig monteren met behulp van 2 sleutels nr 13. De stabiliteitsbalk is voorzien van brede antislip sloffen die zorgen voor een goede grip op de ondergrond.

Verder is de stand van de sporten in dezelfde positie gezet als bij de reformladders. Dit geeft een comfortabelere stand van het enkelgewicht bij het werken op de ladder. Zowel de 2x12 als 2x14 opsteekladder zijn standaard voorzien van toprollen voor het makkelijk opsteken langs de gevel.
Bekijk het aanbod

Reformladders

De reformladders waren standaard al uitgevoerd met een verbrede basis vanwege de mogelijkheid om de ladder vrijstaand te kunnen gebruiken (A-stand). Bij het nieuwe model is de basis echter iets vergroot om ook in de opsteek stand te voldoen aan de eisen van vernieuwde norm. Daarbij hebben wij nog eens goed gekeken naar het totale ontwerp van de ladder en is het gelukt om de ladder, ondanks de bredere basis toch lichter te maken. Hierdoor is de ladder makkelijker te tillen en wordt de fysieke belasting van de gebruiker een stuk verminderd.

De reformladders zijn voorzien van een nieuw type insteekslof met een aangepaste afronding voor een optimale grip op de ondergrond. Om de ladder makkelijk te kunnen opsteken zijn alle reformladders met uitzondering van de 2x10 voorzien van toprollen. Daarnaast zijn alle ladders uitgevoerd met een automatische spreidbeveiliging waardoor ze ook vrijstaand gebruikt kunnen worden.
Bekijk het assortiment

Schuifladders

2-delige schuifladder
Premium 2-delige schuifladder

Bij de schuifladders wordt de basis verbreed met een inklapbare stabilisator. Zo is de zijdelingse stabiliteit optimaal gegarandeerd en blijft de ladder goed te transporteren. De stabilisator is standaard vanaf de fabriek gemonteerd. Het klemmechanisme is makkelijk te bedienen met een robuuste vleugelmoer.

De schuifladder is verder uitgevoerd met grote kantelbare sloffen, die zich automatisch stellen naar de ondergrond en zo zorgen voor een maximale grip. De ladders zijn voorzien van een valhaak, die makkelijk bedient wordt met het optrektouw en het uitgeschoven ladderdeel op de gewenste hoogte blokkeert.
Bekijk het aanbod

Premium ladders

De Skyworks Premium ladders worden gekenmerkt door een laag tilgewicht en een optimaal gebruiksgemak. De ladders zijn standaard voorzien van een coating die corrosie en vuile handen voorkomt. De sporten bieden een veilig en stabiel stavlak en hebben een antislip profiel voor een goede grip tijdens het klimmen. De sportafstand van 28 cm zorgt voor een prettige opstap en geeft een goede steun aan het onderbeen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. De opsteekhaken zijn voorzien van een borging die voorkomt dat de ladderdelen onverwacht los kunnen komen tijdens het gebruik. En de met kunststof beklede geleide haken voor zorgen voor een minimale weerstand bij het in- en uitschuiven. Alle Premium ladders zijn uitgevoerd met een robuuste gefelste sport-boom verbinding en zijn uiterst geschikt voor intensief professioneel gebruik.

Keuze hulp voor vervanging van uw laddersloffen