Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Daksteigerconstructies worden veelal op een onveilige manier geplaatst. Skyworks heeft een methode ontwikkeld waarbij er tijdens de de montage en demontage van daksteigerconstructies veilig achter leuningwerk gewerkt kan worden. Om dit te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van een hijskraan tijdens de montage- en demontagewerkzaamheden. De daksteigerconstructies worden in setjes op de grond al in elkaar gezet.

Tijdens dit project werd er een gedeelte van 1,90m, 2,50m of 3,05m met daaraan een loopvloer, opgeklemd, gestabiliseerd en compleet met leuningwerk gehesen.

De monteurs boven op het dak pakten deze aan de kant van de loopvloer aan, zodat ze het geheel konden sturen en gecontroleerd op het dak laten zakken. Vervolgens kon vanachter de leuning het aansluitende leuningwerk vastgemaakt worden, waarna de vloer kon worden betreden. Bij iedere schoorsteen werd vervolgens een 1,90 daksteiger aan de andere zijde van de nok geplaatst en verbonden met fixeerstaanders, zodat er een handrail ontstond om veilig de nok over te steken.

Bekijk meer projectvoorbeelden

Daksteiger voor onderhoud aan schoorstenen
In hijsen van daksteiger deel met kraan