Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Blijf niet stil staan

Afgeschermd werken betekent dat u meer continuïteit heeft in de uitvoering doordat u minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden. U kunt uw werkzaamheden hierdoor beter plannen en de kwaliteit van het opgeleverde werk is meer constant.

Afscherming is overigens niet alleen nuttig bij slechter weer, maar ook wanneer de zon volop schijnt. De verf droogt dan niet direct aan de kwast en blijft langer makkelijker te verwerken. 

Wij adviseren altijd wit gekleurd gaas en zeil te gebruiken om geen kleurverstoring te krijgen en  in de zomer periode minder last te hebben van warmte straling.

Eengezinswoningen

Schilderstellingen zijn ook in de winterperiode ideaal voor het uitvoeren van projectmatig onderhoud aan eengezinswoningen. Deze steiger is relatief eenvoudig te voorzien van een kap met daaronder 90% windreducerend gaas of een volledig dicht zeil. De kap wordt boven de goot geplaatst zodat deze ook goed bereikbaar blijft. Om opwaaien te voorkomen worden de steiger en de kap altijd op een aantal punten vastgezet naar de gevel. 

Voor een echt koude periode kunnen heaters worden ingezet. Het zeil wordt dan tot de grond doorgetrokken. Door de verwarming is niet alleen de verf beter te verwerken, maar is het ook niet nodig om een dikke overjas te dragen waardoor de werkomstandigheden ook een stuk beter zijn. Bijkomend voordeel van het verwarmen is dat de bewoners ook minder last van de kou hebben op het moment dat een ramen opgezet moet worden om de kopse kanten te schilderen.

 

  

Gebouwen met meerdere lagen

Gevelsteigers worden vaker al het hele jaar door voorzien van een afscherming om de overlast voor de omgeving te beperken. Door met 90% windreducerend gaas te werken wordt de koude wind echter nog beter tegengehouden en is er ook minder doorslag van regenwater dat langs het gaas naar beneden loopt. Dit type steiger is ook te combineren met een kapconstructie die het volledige dak van een eengezinswoning kan overspannen. 

 

   
  
  

Galerij afscherming

Bij galerijflats is het vaak ook mogelijk om afscherming te plaatsen zonder dat deze direct aan een steigerconstructie is gekoppeld. Hiervoor zijn diverse alternatieve systemen beschikbaar. Met deze afscherming blijft de galerij toegankelijk en is alleen een trap nodig om de kozijnen af te werken. 

 

   

Ook voor kleinere projecten

Voor kleinschalige projecten kunt u bij ons ook een universeel overkapping voor uw eigen rolsteiger huren of een regenscherm. Het regenscherm plaatst u voor de gevel in de goot geplaatst. Onder het scherm is voldoende ruimte voor het plaatsen van een ladder, trap of kleine rolsteiger. Dit systeem is ook eenvoudig door te koppelen over de volledige breedte van een gevel.

 

Neem contact op voor vrijblijvend advies