Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Afgeschermd werk op een steiger - Blijf niet stil staan

Afscherming van je steiger met een kap en gaas heeft als groot voordeel dat je meer continuïteit hebt in de uitvoering van je werk doordat je minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Je kan je werkzaamheden hierdoor beter plannen en de kwaliteit van het opgeleverde werk is ook meer constant.

Het afschermen van je steiger is overigens niet alleen nuttig bij slechter weer, maar ook wanneer de zon volop schijnt. Doordat de zon niet meer direct op je werk valt, droogt de verf minder snel en blijft de verf langer goed te verwerken. 

Standaard bieden wij wit gekleurd 90% windreducerend gaas aan. Dit type gaas is niet vlamonderhoudend (NVO) en de witte kleur zorgt ervoor dat je geen kleurverstoring hebt bij je schilderwerk en je in de zomer periode ook minder last hebt van warmte straling.

Eengezinswoningen - Doorwerksteiger

Voor het onderhoud aan eengezinswoningen is een schilderstelling ook in de winterperiode ideaal om te gebruiken. Deze steiger is relatief eenvoudig te voorzien van een kap al dan niet aangevuld met 90% windreducerend gaas of een volledig gesloten zeil. De kap wordt altijd boven de goot geplaatst, zodat deze ook goed bereikbaar blijft en er geen regenwater langs de gevel loopt. Om opwaaien te voorkomen worden de steiger en de kap altijd op een aantal punten verankerd aan de gevel. 

Voor een echt koude periode kunnen heaters worden bijgeplaatst. Het zeil wordt dan tot de grond doorgetrokken. Door de verwarming is niet alleen de verf beter te verwerken, maar is het ook niet nodig om een dikke overjas te dragen, waardoor de werkomstandigheden ook een stuk beter zijn. Bijkomend voordeel van het verwarmen is dat de bewoners ook minder last van de kou hebben op het moment dat een ramen opgezet moet worden om de kopse kanten te schilderen.

Steiger met kap voor doorwerkproject
Steiger met overkapping voor schilderwerk eengezinswoning
Steiger voor onderhoud woning met overkapping
Afgeschermd werken op een steiger
Steiger overkapping en heater  

Gebouwen met meerdere lagen - Afgeschermd werken

Voor gebouwen met meerdere verdiepingen is een gevelsteiger met kap en gaas de meest voor de hand liggende keuze. Dit is niet alleen ideaal in de winterperiode, maar kan het hele jaar door worden toegepast omdat de afscherming met steigernetten ook de overlast voor de omgeving beperkt. 

Met 90% windreducerend gaas voorkom je dat al het stof direct op straat komt te liggen en wordt het werk ook visueel afgeschermd. Het 90% windreducerend gaas zorgt er ook voor dat de koude wind beter wordt tegengehouden en er minder doorslag is van regenwater dat langs het gaas naar beneden loopt. 

De gevelsteiger is ook te combineren met een kapconstructie die het volledige dak van een eengezinswoning kan overspannen. 

 

Steiger ver schillende soorten overkapping en steigergaas
   
Steiger met tijdelijke dakconstructie
Steiger met verrolbare overkapping
  
Steiger met kap en gaas
Steiger met afbeelding in steigerdoek
  
Steiger met overkapping van zeil en gaas

Galerij afscherming bij flatgebouwen

Bij galerijflats is het vaak ook mogelijk om afscherming te plaatsen zonder dat deze direct aan een steigerconstructie is gekoppeld. Hiervoor zijn diverse alternatieve systemen beschikbaar. Met deze afscherming blijft de galerij toegankelijk en is alleen een trap nodig om de kozijnen af te werken. 

 

Galerij afscherming met steigergaas   
Galerijflat met afscherming 90% windreducerend gaas

Ook voor kleinere projecten overkappen

Voor kleinschalige projecten kan je bij ons ook een universele overkapping voor je eigen rolsteiger of een vrijstaand regenscherm huren. Het regenscherm plaatst u voor de gevel in de goot geplaatst. Onder het scherm is voldoende ruimte voor het plaatsen van een ladder, trap of kleine rolsteiger. Dit systeem is ook eenvoudig door te koppelen over de volledige breedte van een gevel.

 

Doorwerkkap voor rolsteiger
Doorwerktent met bevestiging in goot

 Vrijblijvende werkopname

 Onze projectleiders staan voor je klaar om een vrijblijvende werkopname uit te voeren en samen met jou te bepalen wat voor jou de meest geschikte huur oplossing is. Bel voor een afspraak met een van onze vestigingen bij jou in buurt of stuur een bericht en wij bellen je zo snel mogelijk terug.