Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Met een regelmatige inspectie van je klimmaterieel verzeker je jezelf ervan dat het materieel goed wordt onderhouden en veilig is te gebruiken. Door slijtdelen zoals ladder- en trapsloffen tijdig te vervangen  voorkom je schade aan de boomprofielen en kan je vele jaren zonder zorgen met het klimmaterieel werken. Dit geldt ook voor je rolsteiger. Met nieuw hout in het platform kan je vaak weer jaren veilig op de steiger staan.

Ladders, trappen en steigers worden onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage. Daarom is het noodzakelijk om je materieel goed te onderhouden en regelmatig te (laten) keuren. Onze inspecteurs beschikken over de juiste kennis en middelen om een ladder, trap en rolsteiger bij jou op locatie te inspecteren. Voor de meest gangbare merken hebben zij ook reserve onderdelen mee, zodat zij zo nodig direct een reparatie kunnen uitvoeren.

Naast klimmaterieel en steigers zijn onze inspecteurs ook bevoegd om persoonlijke valbeveiliging te inspecteren en het elektrisch handgereedschap te testen volgens de NEN 3140 norm. Zij hebben hiervoor een extern training gehad en hebben door hun dagelijkse inspectiewerkzaamheden ook ruime ervaring in het beoordelen van andere merken.

Zichtbaar gekeurd materieel

Al het goedgekeurde materieel wordt ter plaatse voorzien van een inspectiesticker en is daarna direct weer te gebruiken. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld. Hierdoor werk je altijd duidelijk aantoonbaar met goedgekeurd materieel. Omdat we het grootste deel van de inspectie- en reparatiewerkzaamheden direct op locatie kunnen uitvoeren, heb je nauwelijks oponthoud van het onderhoud.

Inspectiewekker - nooit meer een inspectie vergeten

Meld je aan voor de inspectiewekker. Dan zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met je opnemen voor de jaarlijkse inspectie van je materieel.