Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Reparatie en onderhoud

Met een regelmatige inspectie van uw klimmaterieel verzekert u uzelf ervan dat het materieel goed wordt onderhouden en veilig is te gebruiken. Door slijtdelen zoals ladder- en trapsloffen tijdig te vervangen  voorkomt u schade aan de boomprofielen en kunt u vele jaren zonder zorgen met uw klimmaterieel werken. Dit geldt ook voor uw rolsteiger. Met nieuw hout in uw platform kunt vaak weer jaren veilig op uw steiger staan.

Ladders, trappen en steigers worden onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage. Daarom is het noodzakelijk om uw materieel regelmatig te keuren. Onze inspecteurs beschikken over alle middelen om uw ladder, trap en rolsteiger bij u op locatie te inspecteren. Voor de meest gangbare merken hebben zij ook reserve onderdelen mee, zodat zij zo nodig direct een reparatie kunnen uitvoeren.

Naast klimmaterieel en steigers zijn onze inspecteurs ook bevoegd om uw persoonlijke valbeveiliging  te inspecteren en elektrisch handgereedschap te testen volgens de NEN 3140 norm. Zij hebben hiervoor een extern training gehad en hebben door hun dagelijkse inspectiewerkzaamheden ook ruime ervaring in het beoordelen van andere merken.

Zichtbaar goedgekeurd materieel

Al het goedgekeurde materieel wordt ter plaatse voorzien van een inspectiesticker en is daarna direct weer in te zetten. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld. Hierdoor werkt u altijd duidelijk aantoonbaar met goedgekeurd materieel. Omdat de meeste inspectie- en reparatiewerkzaamheden bij u op locatie gebeuren heeft u nauwelijks oponthoud van het onderhoud aan uw materieel.

Inspectiewekker

Meld u aan voor de inspectiewekker. Dan zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met u opnemen voor de jaarlijkse inspectie van uw materieel.   

Aanmelden Inspectiewekker