Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Telescopische ladder(1)

Wil je een telescopische ladder kopen voor regelmatig professioneel gebruik? Hieronder vind je diverse lengtes met werkhoogtes die variëren tot 5,3m. De 15 sports telescoop ladder is met zijn maximaal uitgeschoven lengte van 4,4m de grootste uitvoering die je in Nederland kan vinden. Alle ladders zijn standaard voorzien van een inschuifbare stabiliteitsbalk die zorgt voor extra zijdelingse stabiliteit en optimale veiligheid tijdens het gebruik.

Professionele telescopische ladder kopen

Met een telescopische ladder van Skyworks koop je de zekerheid van een kwaliteitsmerk. Al onze telescoopladders zijn ontworpen voor professioneel gebruik en voldoen aan de nieuwste eisen van de Europese norm NEN-EN 131-6. 

Telescopische ladder – Makkelijk mee te nemen en op te bergen 

Een telescopische ladder is ideaal wanneer je weinig ruimte hebt om een ladder in een auto te vervoeren en je regelmatig op verschillende locaties bent voor je werk. Door het speciale inschuifmechanisme is ook de langste ladder met 15 sporten op te bergen als een klein pakketje met een lengte van nog geen 1m. Hierdoor kan je deze telescoopladder toch in iedere auto makkelijk meenemen. Onze X’Tenso ladders zijn ook nog eens extra compact op te bergen door de unieke inschuifbare stabiliteitsbalk.  

Veilig werken met een telescoopladder

De X’Tenso telescopische ladders zijn eenvoudig uit te schuiven tot verschillende hoogtes. Heb je niet de volledige lengte nodig dan laat je de bovenste sporten in elkaar zitten. Als een ladderdeel goed is uitgeschoven zie je een groen vlakje verschijnen. Hierdoor weet je zeker dat de sport veilig is vergrendeld.

Zodra je de telescoopladder uitschuift klapt de stabiliteitsbalk aan de onderzijde ook automatisch uit. Zo kan je hem dus nooit vergeten en dat is wel zo’n veilig gevoel. Na gebruik ontgrendel je de stabiliteitsbalk weer en kan je hem aan beide zijden weer inschuiven tot een klein pakketje. 

Hoe gebruik je een telescoopladder?

Nadat je de telescopische ladder hebt uitgeschoven gebruik je hem net als een gewone ladder. Zorg ervoor dat hij onder een hoek van 65-75 graden staat, zodat je hem veilig kan beklimmen. Aan de bovenzijde zitten 2 steunen waarmee je de ladder stabiel tegen de gevel kan zetten. Gebruik je hem om naar een hogere verdieping te klimmen, zorg dan dat je de ladder 1 meter laat doorsteken. Dit geeft je houvast bij het op- en afstappen.

Als je klaar bent met de klus, dan kan je de telescoopladder weer makkelijk inschuiven met de centrale ontgrendeling. Deze zit op de onderste sport. Door de schuifjes in te duwen worden alle sporten in een keer ontgrendeld en kan de ladder ingeschoven worden. 

Vrijblijvend advies over de telescopische ladder

Heb je nog vragen over het gebruik van de telescoopladder of wil je hulp bij de keuze van de juiste uitvoering? Tijdens kantooruren kan je altijd bellen met onze service afdeling 010 – 514 00 75 of stuur een bericht, dan bellen wij jou zo snel mogelijk terug.