Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Periodieke inspectie ladders, trappen, steigers en valbeveiliging

Regelmatige inspectie van je klimmaterieel garandeert een lange levensduur en biedt je de zekerheid dat het materieel veilig is te gebruiken. Ladders, trappen en steigers worden onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn onderhevig aan slijtage. Daarom is het noodzakelijk om je materieel regelmatig te keuren. 

De Arbo-wet verplicht je om deze inspectie minimaal 1x per jaar uit te voeren. Dit geldt ook voor persoonlijke valbeveiliging. Gebruik je het materieel dagelijks en onder zware omstandigheden dan is het zelfs aan te raden om deze inspectie vaker uit te voeren. Alleen zo weet je zeker dat de middelen waar je mee werkt veilig te gebruiken zijn. 

Twijfel je over de inspectiefrequentie? Onze inspecteurs geven je graag aanvullend advies op basis van de inspectieresultaten.

Direct weer beschikbaar voor gebruik

De jaarlijkse inspectie van klimmaterieel en rolsteigers vereist een deskundig oog. Onze inspecteurs zijn daarom extern opgeleid en hebben door hun dagelijkse inspectiewerkzaamheden ook ruime ervaring in het beoordelen van andere merken. Met hun compleet ingerichte servicewagens beschikken zij over alle middelen om het materieel bij jou op locatie te inspecteren. 

Naast persoonlijke valbeveiliging, ladders, trappen en steigers kunnen zij ook het elektrisch handgereedschap keuren volgens de NEN 3140 norm. 

Al het goedgekeurde materieel wordt ter plaatse voorzien van een inspectiesticker en is daarna direct weer in te zetten. Op de inspectiesticker staat, conform de eisen van de VCA, de volgende inspectiedatum vermeld, zodat je altijd duidelijk aantoonbaar met up-to-date materieel werkt. 

Mocht er iets stuk zijn dan kunnen de inspecteurs waar mogelijk ook een reparatie op locatie uitvoeren en heb je nauwelijks oponthoud van het onderhoud.

De voordelen:

  • Inspectie en reparatie incl. laswerk bij jou op locatie
  • Alle gangbare merken ladders, trappen en steigers
  • Gespecialiseerd in valbeveiliging van Protecta en Sala
  • Keuring elektrisch handgereedschap conform NEN 3140
  • Inspectiesticker conform eisen VCA
  • Extern opgeleide en gecertificeerde inspecteurs

Inspectiewekker - Nooit meer te laat

Meld je aan voor de Inspectiewekker. Dan zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met je opnemen voor de jaarlijkse keuring van je materieel.