Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Inspectie persoonlijke valbeveiliging

Persoonlijke valbeveiliging wordt onder wisselende omstandigheden gebruikt en is onderhevig aan slijtage en beschadiging. Daarom is het belangrijk om uw harnasgordel, valbeveiligingslijnen en valstoppers regelmatig te inspecteren, zodat u er zeker van bent dat u met gekeurde en veilige middelen werkt.

Regelmatige inspectie

De Arbo-wet verplicht u om dit minimaal 1x per jaar te doen. Bij dagelijks gebruik adviseren wij uw valbeveiligingsmiddelen zelfs vaker te inspecteren. Bedenk daarbij dat uw persoonlijke valbeveiliging letterlijk uw laatste redmiddel is, wanneer u onverhoeds toch mocht vallen. Daarom is het belangrijk dat dit met een deskundig oog wordt geïnspecteerd. Onze inspecteurs krijgen vrijwel dagelijks een harnas en valbeveiligingslijn onder ogen om te keuren en kennen daardoor de belangrijke controlepunten. Door hun ervaring en de externe opleiding van 3M kunnen zij snel en vakkundig uw valbeveiligingsmiddelen inspecteren.

Inspectie op locatie

Harnassen en valbeveiligingslijnen kunnen wij bij u op locatie inspecteren. Wanneer ze zijn goedgekeurd worden ze direct voorzien van een nieuwe inspectiesticker en kunt u ze ook weer gelijk gebruiken. Voor de middelen die zijn afgekeurd ontvangt u van ons een passende aanbieding ter vervanging. Hierdoor heeft u nauwelijks oponthoud in het gebruik van uw valbeveiliging. 

Bij een aantal automatische valstopapparaten is het noodzakelijk dat deze onder belasting worden getest. Hiervoor hebben wij een testbank staan bij ons in de werkplaats in Berkel en Rodenrijs. Mocht deze test nodig zijn dan zal de inspecteur u hierover ter plekke informeren. Wanneer u uw valstopapparaat aanlevert met een bodedienst, ontvangt u deze weer met een paar werkdagen retour. Mocht er toch nog een reparatie nodig zijn ontvangt u eerst een prijsopgave van de kosten.

Vergeet uw valbeveiliging niet te inspecteren

Wanneer u zich aanmeldt voor de Inspectiewekker zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met u opnemen voor de jaarlijkse keuring van uw valbeveiliging. Het enige waar u dan nog voor hoeft te zorgen is dat de valbeveiliging klaar ligt voor inspectie.

Aanmelden Inspectiewekker