Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Persoonlijke valbeveiliging wordt onder wisselende omstandigheden gebruikt en is onderhevig aan slijtage en beschadiging. Daarom is het belangrijk om je harnasgordel, valbeveiligingslijnen en valstoppers regelmatig te inspecteren. Zo weet je zeker dat je met gekeurde en veilige middelen werkt.

Regelmatige inspectie

De Arbo-wet verplicht je om dit minimaal 1x per jaar te doen. Bij dagelijks gebruik adviseren wij je de valbeveiligingsmiddelen zelfs vaker te inspecteren. Bedenk daarbij dat je persoonlijke valbeveiliging letterlijk je laatste redmiddel is, wanneer je onverhoeds toch mocht vallen. Daarom is het belangrijk dat dit met een deskundig oog wordt geïnspecteerd. Onze inspecteurs krijgen vrijwel dagelijks een harnas en valbeveiligingslijn onder ogen om te keuren en kennen daardoor de belangrijke controlepunten. Door hun ervaring en de externe opleiding van de leverancier kunnen zij snel en vakkundig jouw valbeveiligingsmiddelen inspecteren.

Inspectie op locatie

Harnassen en valbeveiligingslijnen kunnen wij bij jou op locatie inspecteren. Wanneer ze zijn goedgekeurd worden ze direct voorzien van een nieuwe inspectiesticker en kan je deze ook weer gelijk gebruiken. Voor de middelen die zijn afgekeurd ontvang je van ons een passende aanbieding ter vervanging. Hierdoor heb je nauwelijks oponthoud in het gebruik van jouw valbeveiliging. 

Bij een aantal automatische valstopapparaten is het noodzakelijk dat deze onder belasting worden getest. Hiervoor is een testbank nodig en kunnen wij dit niet op locatie doen. Daarvoor kan je het best eerst contact opnemen nemen met onze service afdeling en kunnen we samen bepalen hoe we dit het best kunnen inplannen..

Vergeet je valbeveiliging niet te inspecteren

Wanneer je  je aanmeldt voor de Inspectiewekker zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met je opnemen voor de jaarlijkse keuring van je valbeveiliging. Het enige waar je dan nog voor hoeft te zorgen is dat de valbeveiliging klaar ligt voor inspectie.