Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Steigers voor kleine en grote onderhouds- en renovatieprojecten

Ieder pand vraagt om een andere aanpak. Daarom hebben wij diverse soorten gevelsteiger systemen die je bij ons kunt huren. De stalen systeem- en framesteigers zijn ideaal voor het uitvoeren van zware multidisciplinaire onderhoudswerkzaamheden. Voor lichtere en kortdurende werkzaamheden is een variant op basis van aluminium rolsteigeronderdelen en loopvloeren een goed huur alternatief. De steigers worden door onze eigen montageploegen volledig gebruiksklaar opgeleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

Onze projectleiders staan voor je klaar om een vrijblijvende werkopname uit te voeren en samen met jou te bepalen wat voor jou de meest geschikte huur oplossing is. Bel voor een afspraak met een van onze vestigingen bij jou in buurt of stuur een bericht en wij bellen je zo snel mogelijk terug. 

Diverse steiger varianten afgestemd op jouw werk

Welk type renovatiesteiger je het best kunt huren is, is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals het soort werk dat je wilt gaan uitvoeren, met hoeveel personen je dit wilt doen en de vorm en de omgeving van het pand waar aan gewerkt wordt.

Bij rechttoe rechtaan gevels zonder veel verspringen en overbruggingen zal in veel gevallen gebruikt gemaakt worden van een framesteiger. Onze R200 framesteiger is snel te monteren en heeft een extra brede werkvloer en een grote luikopening waardoor door deze steiger voor iedereen goed toegankelijk is. Om de gevelzijde optimaal bereikbaar te maken kan deze steiger ook uitgevoerd worden met consoles aan de binnenzijde.

Voor situaties met veel hoeken en overbruggingen is de inzet van een systeemsteiger meer geschikt. Met dit type renovatiesteiger is een groot aantal variaties in breedte en hoogte mogelijk. Meestal zijn dit complexe steigers waar een tekening en berekening voor nodig is. Dit soort projecten vraagt over het algemeen ook om meer voorbereiding en logistieke planning. Vaak gaat het hier om grotere volumes steigermateriaal die worden aangeleverd in grote open bakwagens. De montage wordt uitgevoerd door eigen gespecialiseerde steigermonteurs. 

Gevelsteigers worden vaak het hele jaar door voorzien van gaas om de overlast voor de omgeving te beperken. Door deze afscherming wordt ook de koude wind tegengehouden. Wanneer 90% windreducerend gaas wordt gebruikt is er minder kans op doorslag van regenwater en kan een constantere kwaliteit van het schilderwerk geleverd worden. Daarnaast kan dit type steiger ook worden uitgevoerd met een kapconstructie die het volledige dak van een eengezinswoning kan overspannen. Hierdoor is de renovatie van een dak minder afhankelijk van het weer en kan je de doorloop beter plannen. 

Voor lichtere onderhoudswerkzaamheden zoals schilder- en kitwerk wordt veel gebruik gemaakt van een variant op basis van onderdelen van een aluminium rolsteiger en loopvloeren. Deze is snel te monteren en makkelijk te vervoeren. Zeker bij kortdurende werkzaamheden is dit een goed alternatief om te huren.
 

Gevelsteiger voor groot onderhoud galerijflat
Lichte aluminium steiger voor schilderwerk aan laagbouw
Steiger voor renovatiewerk aan huizenblok
Steiger rondom balkons van flatgebouw
Steiger met kap en gaas voor laag flatgebouw
Lichte aluminium steiger voor schilderwerk appartementencomplex
Steiger met basis in het water
Zware steiger voor totaal onderhoud eengezinswoningen

Laat je adviseren over de beste huur toepassing voor jouw project