Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Steigeraanhanger(4)

Wil je een steigeraanhanger kopen voor dagelijks gebruik? Dan ben je bij Skyworks aan het juiste adres. Bij ons vind je een aantal mooie combi deals met een complete rolsteiger in verschillende uitvoeringen. 

Alle aanhangers zijn RDW gekeurd en kunnen met een rijbewijs B worden gereden.

Hoog en Veilig: Alles wat je Moet Weten over een Steigeraanhanger

Wil je optimaal gebruik maken van je rolsteiger dan is een steigeraanhanger onmisbaar. Door je steiger hiermee te vervoeren maak je je werk veiliger en efficiënter. Ideaal voor de vakman die net even meer wil doen dan standaard werk of je nu schilder, aannemer of installateur bent. 

Wat zijn de voordelen van een steigeraanhanger?

De steigeraanhanger is één de meest handige accessoires die je voor je rolsteiger kan aanschaffen. Je kan de materialen los achter in de bus leggen, maar wil je het meer organiseren dan is een speciaal daarvoor ontworpen aanhanger de beste oplossing. Deze heeft een op maat gemaakt rek waar je de frames en voorloop leuningen netjes in kan ophangen en de vloeren leg je er eenvoudig onder. De schoren, stabilisatoren en de kantplank passen in een apart rek.

Het grote voordeel is dat je altijd al je onderdelen bij elkaar hebt en je minder tijd kwijt bent met laden en lossen. Als je de materialen een beetje slim laadt, heb je ze maar één keer in de hand en pak je een onderdeel van de aanhanger die je direct in je steiger kan monteren.

En ben je klaar met je klus, dan zet je alles weer terug op de aanhanger en ga je door naar de volgende klus. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar en rijd je ’s avonds de aanhanger ook weer makkelijk de schuur in waar alles achter slot en grendel staat.

Doordat alle onderdelen op de aanhanger netjes gestapeld zijn is de kans op beschadiging ook kleiner en heb je nog veel langer plezier van je rolsteiger.

De voordelen op een rijtje:

  • Efficiënter werken doordat overladen van onderdelen niet meer nodig is
  • Duidelijk overzichtelijk welke onderdelen je hebt
  • Minder schade, omdat ieder onderdeel een eigen plek heeft en goed vastgezet kan worden

Combi deal inclusief complete rolsteiger

Sta je op het punt om een rolsteiger te kopen, dan hebben we een mooie combi deal voor je inclusief steigeraanhanger. Dan profiteer je van een scherpe prijs en heb je gelijk een goede opbergplek voor je steiger. Zo heb je alles overzichtelijk op één plek en hoef je niet meer te zoeken naar onderdelen die je nodig hebt voor de volgende klus. Kijk hierboven voor de diverse aanbiedingen. 

Heb je al een platte aanhanger, dan kan je overwegen deze te gebruiken in combinatie met een steigerbok. Dan heb je de voordelen van een netjes opgeborgen steiger en je kan je aanhanger ook voor ander transport inzetten als je geen steiger hoeft te vervoeren. De bok is voorzien van beugels, zodat je hem met een vorkheftruck op een aanhanger kan zetten.

Veilig gebruik steigeraanhanger

Al onze aanhangers voldoen aan de geldende wet -en regelgeving. Ze zijn standaard RDW gekeurd en voorzien van een chassisnummer.

Rijbewijs B

De steigeraanhangers van Skyworks mogen met rijbewijs B gereden worden. De aanhangers zijn namelijk gekeurd voor een maximaal gewicht van 750kg. Dit is voldoende om alle onderdelen mee te kunnen nemen. Het leeg gewicht van de standaard aanhanger is ca. 220kg. 

Beladen

Hoeveel je kan vervoeren op een steigeraanhanger is verschillend per uitvoering. Bij de Sky-Line en Pro-Line uitvoeringen met voorloopleuning kan je tot maximaal 10m vloerhoogte laden. Alle onderdelen hebben een vaste plek en zijn zo geplaatst dat de aanhanger goed in balans is. Zet de materialen wel altijd vast met een spanband.

FAQ

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een steigeraanhanger?

Een vraag die wij vaak krijgen is welk rijbewijs je benodigd hebt voor het vervoeren van een steigeraanhanger. Is een rijbewijs B voldoende of heb je ook E nodig?

Welk rijbewijs je nodig hebt voor het rijden met een aanhanger is afhankelijk de toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. In Nederland mag je met rijbewijs B:

  • een aanhanger trekken van maximaal 750kg (leeg gewicht + laadvermogen);
  • een aanhanger trekken van meer dan 750kg als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500kg (leeg gewicht + laadvermogen) uitkomen.

De aanhangers van Skyworks zijn gekeurd voor een maximaal gewicht van 750kg (eigen gewicht aanhanger + laadvermogen) en mogen daarom met een rijbewijs B worden vervoerd. Controleer altijd wel of de auto dit gewicht mag trekken. Veel elektrische auto’s hebben maar een beperkt trekvermogen. Dit kan je terugvinden op het kentekenbewijs.

We helpen je graag verder

Heb je nog vragen over de aankoop van een steigeraanhanger? Neem dan tijdens kantooruren gerust contact op met één van onze specialisten (010 - 514 00 75) of stuur een bericht, dan bellen we je snel mogelijk terug.

  

Steigeraanhanger met rolsteiger
Steigeraanhanger
Steigeraanhanger met rolsteiger achterzijde