Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Professionele persoonlijke beveiliging kopen

Persoonlijke valbeveiliging koop je letterlijk als laatste redmiddel. De merken UNYC en 3M staan garant voor kwaliteit en veel gebruiksgemak. Met een ruime keus uit verschillende uitvoeringen is er altijd wel een samenstelling te maken die past bij jouw werkzaamheden.

Valbeveiliging set

De valbeveiligingsets zijn samengesteld voor veel voorkomende situaties. De set bestaat uit een harnasgordel en een verbindingsmiddel en wordt geleverd in een handige opbergtas. Hierdoor zijn je spullen altijd goed beschermd en kan je ze makkelijk meenemen.

Harnasgordels

Een harnasgordel heeft één of meerdere punten waar je een valbeveiligingslijn of valstopapparaat aan vast kan maken. Welk type veiligheidsgordel je nodig hebt is sterk afhankelijk van de werkzaamheden en locatie waar je deze uitvoert. Daarnaast heb je de keus uit verschillende soorten sluitingen en uitvoeringen met extra polstering voor meer draagcomfort.

Lees hier meer tips voor de aankoop van je harnasgordel.

Verbindingsmiddelen

Bij ons vind je een groot aanbod van verschillende soorten verbindingsmiddelen voor persoonlijke valbeveiliging. In de basis zijn er 3 verschillende uitvoeringen : een vallijn met een demper, een lijnklemsysteem en een automatische valstopapparaat. Afhankelijk van de uitvoering varieert de bewegingsvrijheid van 1,5m tot meer dan 50m. Welk type je het best kan gebruiken is sterk afhankelijk van de locatie en het soort werk dat je uitvoert.

Lees hier meer tips voor de aankoop van je verbindingsmiddel.

Ankermiddelen

Afhankelijk van de situatie kan je verschillende ankermiddelen gebruiken om je valbeveiliging aan vast te haken. Wanneer er geen vast punt is, kan je een tijdelijk ankerpunt plaatsen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een ankeroog in de muur vastzetten of een SYAM mobiel anker voor een deur- of raamopening plaatsen. Heb je een kolom of een stalen bint dan kan je een strop of balk-anker gebruiken.

Lees hier meer tips voor de aankoop van je ankermiddel.

Reddingsmiddelen

Mocht je ondanks alles toch zijn gevallen dan is het zaak dat je weer zo snel mogelijk in veiligheid wordt gebracht. Hiervoor zijn verschillende reddingsmiddelen beschikbaar. Met een stahulp die je aan je harnasgordel kan bevestigen voorkom je druk in liezen. Hierdoor wordt je bloedsomloop niet verstoord en is er meer tijd om de redding uit te voeren. Zorg ervoor dat je een reddingsituatie ook regelmatig oefent, zodat je in een noodsituatie direct kunt handelen.

Valbeveiliging voor gereedschap

Om vallend gereedschap te voorkomen bij je werk op hoogte is het aan te raden om hier speciale valbeveiliging voor te gebruiken. Afhankelijk van het gewicht zijn er verschillende koorden en lijnen waar je je gereedschap mee kan vast zetten. Voor het gereedschap zelf heb je diverse ogen die met een speciale tape bevestigt.