Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Valbeveiliging

Persoonlijke valbeveiliging kopen? Skyworks bied je een ruime keus uit diverse harnasgordels, verbindingsmiddelen, ankers en reddingsmiddelen. Daarnaast vind je bij ons een breed aanbod van valbeveiligingsmiddelen voor gereedschap. Alle materialen zijn met de grootste zorg samengesteld en voldoen aan de nieuwste Europese productnormen.

Weet je nog niet precies welke persoonlijke valbeveiliging je nodig hebt? Bekijkt dan de koopgids.

Professionele persoonlijke beveiliging kopen

Persoonlijke valbeveiliging koop je letterlijk als laatste redmiddel. De merken UNYC, SYAM en 3M staan garant voor kwaliteit en veel gebruiksgemak. Met een ruime keus uit verschillende uitvoeringen is er altijd wel een samenstelling te maken die past bij jouw werkzaamheden.

Basis set valbeveiliging

De basis valbeveiligingsets die je bij ons in de webshop vindt, zijn samengesteld voor veel voorkomende situaties. De set bestaat uit een harnasgordel en een verbindingsmiddel en wordt geleverd in een handige opbergtas. Hierdoor zijn je spullen altijd goed beschermd en kan je ze makkelijk meenemen.

Je eigen set valbeveiliging samenstellen

Een complete set valbeveiliging bestaat uit een harnasgordel, een verbindingsmiddel en een ankermiddel. Deze zijn verkrijgbare in veel verschillende uitvoeringen. Welke het meest geschikt zijn voor jou is sterk afhankelijk van de situatie en het soort werk dat je wilt uitvoeren. 

Een harnasgordel heeft één of meerdere punten waar je een valbeveiligingslijn of valstopapparaat aan vast kan maken. De basis uitvoering heeft standaard gespsluitingen en wordt geleverd in een uni maat. Dit is prima voor incidenteel gebruik, maar werk je dagelijks in een harnasgordel dan wil je meer comfort. Daarvoor heb je de keus uit verschillende soorten sluitingen, verstelmogelijkheden om je gordel goed passend te maken en uitvoeringen met extra polstering bij de schouders en/of benen voor meer draagcomfort.

Lees verder : "Praktische tips voor het kopen van een harnasgordel"

Bij ons vind je een groot aanbod van verschillende soorten verbindingsmiddelen voor persoonlijke valbeveiliging. In de basis zijn er 3 verschillende uitvoeringen : een vallijn met een demper, een lijnklemsysteem en een automatische valstopapparaat. Afhankelijk van de uitvoering varieert de bewegingsvrijheid van 1,5m tot meer dan 50m. Wil je meer weten over de keuze van het meest geschikte verbindingsmiddel voor jouw situatie, lees dan de tips voor de aankoop van je verbindingsmiddel in de koopgids. 

Afhankelijk van de situatie kan je verschillende ankermiddelen gebruiken om je valbeveiliging aan vast te haken. Wanneer er geen vast punt is, kan je ook een tijdelijk ankerpunt plaatsen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een ankeroog in de muur vastzetten of een SYAM mobiel anker voor een deur- of raamopening plaatsen. Heb je een kolom of een stalen bint dan kan je een strop of balk-anker gebruiken.

Lees voor meer info : "Praktische tips voor het kopen van een ankermiddel"

Mocht je ondanks alles toch zijn gevallen dan is het zaak dat je weer zo snel mogelijk in veiligheid wordt gebracht. Hiervoor zijn verschillende reddingsmiddelen beschikbaar. Met een stahulp die je aan je harnasgordel kan bevestigen voorkom je druk in liezen. Hierdoor wordt je bloedsomloop niet verstoord en is er meer tijd om de redding uit te voeren. Zorg ervoor dat je een reddingsituatie ook regelmatig oefent, zodat je in een noodsituatie direct kunt handelen.

Valbeveiliging voor je gereedschap

Om vallend gereedschap te voorkomen bij je werk op hoogte is het aan te raden om hier speciale valbeveiliging voor gereedschap voor te gebruiken. Afhankelijk van het gewicht zijn er verschillende koorden en lijnen waar je je gereedschap mee kan vast zetten. Voor het gereedschap zelf heb je diverse ogen die met een speciale tape bevestigt.