Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Dubbele trap(2)

Wil je een dubbele trap kopen voor professioneel gebruik? Hieronder vind je een ruim aanbod Premium dubbel oploopbare trappen met werkhoogtes die variëren van 2,4 tot 3,5m. Alle trappen zijn voorzien van een kniebeugel die zorgt voor optimaal sta gemak op het bovenste bordes. De stalen spreidbeveiliging geeft de trap extra stabiliteit.

Professionele dubbele trap kopen

Met een dubbele trap van Skyworks koop je de zekerheid van een kwaliteitsmerk. Deze zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik en geproduceerd in eigen fabriek. Met een ruime keus uit verschillende werkhoogtes is er altijd wel eentje die past bij jouw werkzaamheden.

De dubbele trap van Skyworks heeft robuuste stijlen en kan aan twee kanten beklommen worden. Ze zijn standaard voorzien van een kniebeugel die zorgt voor optimaal sta gemak op het bovenste bordes. De stalen spreidbeveiliging geeft de trap extra stabiliteit. De dubbel oploopbare trappen zijn verkrijgbaar in verschillende werkhoogtes van 2,4 tot 3,5m.

Hoeveel treden heeft mijn dubbele trap nodig?

Wat is stahoogte en werkhoogte bij een trap

De 2x3, 2x4 en 2x5-treeds dubbele trappen zijn de meest gekochte uitvoeringen. Deze hebben een werkhoogte tussen de 2,6 en 3,1m. Dit is voldoende voor inpandige werkzaamheden in een woning en kantoorpand. Wil je hoger werken overweeg dan de aanschaf van een werktrap.

Het aantal treden dat je nodig hebt, wordt bepaalt door de stahoogte waarop je de meeste van jouw werkzaamheden uitvoert en de hoogte van de optrede. 

De stahoogte wordt bepaald door de hoogte waarop je de werkzaamheden uitvoert. Over het algemeen wordt bij het opgeven van de productspecificaties gerekend met een verschil van ca. 2m tussen de werkhoogte (Hw2) en de stahoogte (Hs). Dit is de maximale hoogte die je kan bereiken als je boven je hoofd wilt werken. Houd er echter rekening mee dat wanneer je op borsthoogte (Hw1) aan een wand of gevel wilt werken je stahoogte al gauw 50cm hoger moet zijn. Dat is een verschil van ongeveer 2 treden.

Houd er verder rekening mee dat bij een trap met een stabordes het bordes ook altijd als trede wordt meegeteld.

Welke sloffen passen onder mijn dubbele trap?

Voor het vervangen van de sloffen van je trap kan je het best de kokermaat opmeten. In de webshop vind je een overzicht van alle beschikbare maten.

Veiligheidsvoorzieningen van de dubbele trap

Veiligheidsvoorzieningen dubbele trap

Als je regelmatig met een dubbele trap werkt is het belangrijk dat je deze veilig kan gebruiken. Daar besteden we in het ontwerp dan ook veel aandacht aan en zijn onze trappen onder ander voorzien van volgende veiligheidsvoorzieningen:

 • anti-slip profiel op de treden en stabordes
 • extra brede anti-slip sloffen
 • steunbeugel voor een goede houvast bij het klimmen  
 • robuuste stalen spreidbeveiliging
 • schoorverbindingen in de basis voor extra sterkte

Uiteraard voldoen ze aan het Nederlands Warenwet besluit Draagbaar Klimmaterieel en heb je 5 jaar garantie op fabricagefouten.

Voor wie is de dubbele trap geschikt?

De Premium dubbele trap is geschikt voor iedereen die dagelijks op verschillende locaties kortdurende werkzaamheden verricht tot een werkhoogte van ca. 3,5m zoals :

 • schilder werkzaamheden
 • renovatie werkzaamheden 
 • montage werkzaamheden

Op de nieuwere modellen zit standaard een neerklapbare beugel waardoor hij bij transport minder ruimte in neemt dan een bordestrap met vergelijkbare stahoogte. Ideaal dus wanneer je nog veel meer andere spullen moet meenemen in je bus.

Wanneer mag je op een trap werken?

Hoelang mag je werken op een trap

Het werken op een trap is door de Arbo-wet gebonden aan een aantal regels. In de praktijk betekent dit dat je niet langer dan 6 manuur per project op een trap mag werken. Is er meer tijd nodig dan zal je een alternatief moeten gebruiken met meer stacomfort en een ruimere werkvloer zoals de werktrap of een rolsteiger. 

Lees ook : “Wet- en regelgeving ladders en trappen”

3 tips voor het veilig werken op een dubbele trap :

 • gebruik altijd de steunbeugel als je op het bovenste bordes staat en ook als je 1, 2 of 3 treden onder het bordes staat.
 • plaats de trap altijd op een vlakke en voldoende draagkrachtige ondergrond en spreid de trap altijd volledig uit
 • Houd de treden schoon en voorkom dat ze glad worden door bijvoorbeeld natte verf of olie. 

Gebruiksvoorschrift trap

Inspectie en onderhoud van je trap

Om zeker te weten dat je veilig met je dubbel oploopbare trap kan werken is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Mors je verf of stuc haal het er dan gelijk vanaf. Dan blijft het anti-slip profiel op de treden en het bordes goed behouden.

Door het gebruik slijten onderdelen. Bij een trap zijn dat vooral de sloffen. Zorg ervoor dat je die tijdig vervangt. Dit voorkomt dat de trap gaat wiebelen of het aluminium profiel van de stijlen inslijt. In de webshop vind je een overzicht van de verschillende sloffen.

Wil je zeker weten of alles nog in orde is, laat dan je materieel jaarlijks inspecteren door een daarvoor opgeleide inspecteur. Die weet precies waar hij op moet letten en kan waar mogelijk onderdelen direct repareren of vervangen en heb je nog jaren plezier van je trap. 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bel (010 - 514 00 75) dan tijdens kantooruren met onze service afdeling of stuur een bericht dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Kies de meest geschikte trap voor jouw werk

Naast de dubbele trappen hebben we een ruim aanbod bordestrappen, werktrappen en werkbordessen. De robuuste Premium bordestrap is uitermate geschikt voor dagelijks zwaar en intensief gebruik. Voor regelmatig intensief inpandig gebruik is de compacte Pro-Line of Primus bordestrap een ideaal alternatief. De nieuwe generatie werktrappen bieden je altijd een optimaal stacomform en maximale veiligheid door het ruime bordes en de leuning rondom. Voor een semi-permanente opstelling voor bijvoorbeeld machine onderhoud is het werkbordes met een extra groot sta plateau een ideale oplossing. 

Weet je nog niet precies welke trap je nodig hebt? Bekijkt dan de tips in de koopgids of neem contact op met onze service afdeling voor een persoonlijk advies.