Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een regelmatige inspectie van je ladder en trap zorgt ervoor dat je altijd met gekeurd en veilig klimmaterieel werkt.

Ladders en trappen worden vaak intensief gebruikt, waardoor onderdelen slijten en soms zelfs vervormen. Daarom is het belangrijk dat je jouw klimmaterieel periodiek inspecteert. Volgens de Arbo-wet moet je dit minimaal 1x per jaar doen en bij intensief gebruik is het aan te raden dit zelfs vaker te doen. Twijfel je over jouw inspectiefrequentie? Neem dan contact met ons op voor een gericht advies.

Zonder zorgen aan het werk

Met een regelmatige inspectie van je klimmaterieel ben je er tijdig bij wanneer bijvoorbeeld de sloffen vervangen moeten worden. Hierdoor voorkomt je onnodige afkeur door schade aan de boomprofielen en kun je daarna vaak weer jaren zonder zorgen met je ladder en trap aan het werk.

Onze inspecteurs zijn dagelijks bezig met de inspectie van klimmaterieel en kennen de belangrijke controlepunten van de meeste gangbare merken ladders en trappen. Indien nodig kunnen zij ook direct een slof of bandje vervangen. Wanneer het materieel is goedgekeurde wordt dit direct voorzien van een nieuwe inspectiesticker en kun je het weer gelijk gebruiken.  

Altijd op tijd met jouw inspectie

Meld je aan voor de inspectiewekker. Dan zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met jou opnemen voor de jaarlijkse keuring van je klimmaterieel. Het enige waar je dan nog voor hoeft te zorgen is dat het materieel klaar staat voor inspectie.