Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Inspectie en reparatie ladders en trappen

Een regelmatige inspectie van uw ladder en trap zorgt ervoor dat u altijd met gekeurd en veilig klimmaterieel werkt.

Ladders en trappen worden vaak intensief gebruikt, waardoor onderdelen slijten en soms zelfs vervormen. Daarom is het belangrijk dat u uw klimmaterieel periodiek inspecteert. Volgens de Arbo-wet moet u dit minimaal 1x per jaar doen, maar bij intensief gebruik is het aan te raden dit zelfs vaker te doen. Twijfelt u over uw inspectiefrequentie? Neem dan contact met ons op voor een gericht advies.

Zonder zorgen aan het werk

Met een regelmatige inspectie van uw klimmaterieel bent u er tijdig bij wanneer bijvoorbeeld de sloffen vervangen moeten worden. Hierdoor voorkomt u onnodige afkeur door schade aan de boomprofielen en kunt u daarna vaak weer jaren zonder zorgen met uw ladder en trap aan het werk.

Onze inspecteurs zijn dagelijks bezig met de inspectie van klimmaterieel en kennen de belangrijke controlepunten van de meeste gangbare merken ladders en trappen. Indien nodig kunnen zij ook direct een slof of bandje vervangen. Wanneer het materieel is goedgekeurde wordt dit direct voorzien van een nieuwe inspectiesticker en kunt u het weer gelijk gebruiken.  

Altijd op tijd met uw inspectie

Meld u aan voor de inspectiewekker. Dan zorgen wij ervoor dat wij tijdig contact met u opnemen voor de jaarlijkse keuring van uw klimmaterieel. Het enige waar u dan nog voor hoeft te zorgen is dat het materieel klaar staat voor inspectie.  

Aanmelden Inspectiewekker