Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De Inspectie SZW heeft aangekondigd om binnenkort gerichte inspecties uit te voeren op blootstelling van medewerkers aan dieselmotoremissie (DME). De bouw en infra is een van de sectoren die veel gebruikt maakt van dieselmotoren en kan dus een (onverwacht) bezoek van een inspecteur verwachten.

Dieselmotoren schadelijk voor de gezondheid

De Inspectie SZW heeft voor dit jaar het terugdringen van blootstelling aan uitlaatgassen van dieselmotoren als een van de speerpunten op de agenda staan. Deze uitlaatgassen zijn zeer schadelijk voor de gezondheid, met de naar schatting hoogste mate van werk gerelateerde ziektelast. Reden genoeg voor de Inspectie om hier extra aandacht aan te besteden en bedrijven te laten zoeken naar een alternatieve aandrijfbron. 

Alternatieve aandrijfbron 

Hoogwerker huren met lage emissie

In de schilders- en onderhoudsbranche wordt veel gebruik gemaakt van hoogwerkers, verreikers, bestelwagens, generatoren/aggregaten, heftrucks en vrachtauto’s. Hiervan is het overgrote deel nog aangedreven door een dieselmotor. Maar de laatste jaren zie je steeds meer alternatieve verschijnen. Niet alleen bij de bedrijfsauto’s, maar ook bij de verhuurders van hoogwerkers zijn steeds meer verschillende hybride en volledig elektrische aangedreven hoogwerkers te huur.

De volledig elektrische hoogwerkers zijn al langer op de markt. Met name bij de schaarhoogwerker zijn voor binnen gebruik al veel verschillende accu modellen te huur. Maar daar komen nu ook steeds meer hybride uitvoeringen van de telescoop en met name knikarm hoogwerkers bij. 

Deze hybride hoogwerkers werken voor een groot deel als een elektrische hoogwerker, maar hebben nog een kleine dieselmotor als backup voor het aandrijven van de hoogwerker en het opladen van de accu’s. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een stopcontact voor het opladen en zijn deze hoogwerkers op iedere willekeurig plek in te zetten. Omdat er een kleinere motor wordt gebruikt, is er minder uitstoot van schadelijke gassen en als je bent overschakelt op volledig elektrisch is de hoogwerker ook nog eens geruisloos. Hierdoor werk je een stuk schoner en heb je als bijkomend voordeel dat de bewoners ook geen last meer hebben van een ronkende (en rokende) dieselmotor.

Compleet aanbod hybride en elektrische hoogwerkers

Wil je weten welke elektrische en hybride hoogwerkers je kan huren? Bekijk dan ons complete aanbod van hybride en elektrische hoogwerkers of neem direct contact op met een van onze vestigingen bij jou in de buurt voor een vrijblijvend advies.