Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De Sky-Secure rolsteiger is de nieuwste generatie rolsteigers van Skyworks waarbij extra aandacht is besteed aan veiligheid en gebruiksgemak. Deze steigers hebben een geïntegreerd voorloopleuning, waardoor de rolsteiger sneller en veiliger is op te bouwen. Geen gedoe meer met losse schoren en je staat altijd veilig achter een leuning. Met deze manier van opbouwen voldoe je direct aan de nieuwste Arbo-eisen voor de bouw- en renovatiebranche, zoals vastgelegd in het A-Blad Rolsteigers.

Sneller bouwen – Veiliger werken

Iedereen kent het moment dat je tijdens het opbouwen van de traditionele rolsteiger op het bovenste platform stapt en er nog geen leuning is. Dat staat niet veilig. Gelukkig is dat met een voorloopleuning verleden tijd. Deze leuningen plaats je namelijk al voordat je het bovenste platform van de steiger beklimt. Hierdoor ben je onder alle omstandigheden verzekerd van een stevige leuning rondom.

Geen gedoe meer met schoren

In plaats van 4 lossen schoren heb je nu nog maar 1 leuningframe die je in één simpele handeling aangeeft en monteert. Het frame bestaat uit een heup- en knieleuning met 2 inklapbare diagonaal schoren. De voorloopleuning plaats je altijd op de bovenste sport van je rolsteiger. Je hoeft dus nooit meer de sporten te tellen om de diagonalen in het juiste verband te plaatsen. Ook het klaar leggen van de materialen is een stuk makkelijker. Je neemt 2x zoveel leuningen mee als platformen die je nodig hebt. Het leuningframe is nauwelijks breder dan een platform en net zo makkelijk stapelbaar.

Altijd werken achter een leuning

Omdat je de voorloopleuningen al hebt geplaatst voordat je het bovenste platform beklimt, sta je altijd veilig op je steiger. Bij de traditionele rolsteiger zijn er bij het opbouwen verschillende momenten dat je nog niet naar alle zijden beveiligd bent met een leuning. Met de Secure rolsteiger is dat verleden tijd en ben je altijd verzekerd van een leuning rondom.

Doordat de leuning tussen de staanders van de rolsteiger frames is gemonteerd, blijft de volledige breedte van het platform beschikbaar om te werken. En zit de leuning een keer voor een raam dat opengeklapt moet worden om aan te werken? Dan kan het leuningframe eenvoudig aan de buitenzijde van de rolsteiger geplaatst worden. Zorg er dan wel voor dat rolsteiger niet meer dan 15 cm van de gevel staat om valgevaar te voorkomen.
  

Wel zo’n veilig gevoel

De voorloopleuning is voorzien van speciale klauwen die om de standers van een opbouwframe vallen. Hierdoor kan de leuning nooit verschuiven als je je hier aan vast wilt houden. Ook de leuningen in het midden van het frame zijn geborgd tegen ongewild verschuiven. Hiervoor is een klein nokje geplaatst in het midden van de sporten.

Waarom werken met een voorloopleuning?

  • Sneller monteren door minder onderdelen
  • De zekerheid van een altijd een veilig werkplek achter een leuning
  • Een leuning die altijd geborgd is tegen verschuiven
  • De volledige oppervlakte van een platform kunnen gebruiken

Veilig opbouw in 6 stappen :

Veilig opbouwen rolsteiger 1
Altijd veilig achter een leuning
Veilig opbouwen rolsteiger 2
1 leuning vervangt 4 losse schoren
Veilig opbouwen rolsteiger 3
Leuning wordt altijd op de bovenste sport geplaatst
Veilig opbouwen rolsteiger 4
Het platform wordt direct tussen de leuningen geplaatst
Veilig opbouwen rolsteiger 5
Altijd een leuning bovenin
Veilig opbouwen rolsteiger 6
Bovenste werkvloer met leuningen en kantplank

Vragen of vrijblijvend advies?

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies over welke rolsteiger het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met onze service afdeling, zij helpen je graag verder. Bellen (010 - 514 0075) kan tijdens kantooruren of stuur een bericht, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  

Bekijk het volledige assortiment rolsteigers