Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

In het nieuwe kantoor van het EMA (European Medicines Agency) komt een verticale tuin die de binnen- en buitenruimte met elkaar verbindt. De tuin strekt zich uit over de volledige hoogte van het pand. Voor de constructie van deze wand wordt gedurende de opbouw op 7 niveaus een tijdelijke werkbordes geplaatst. 

De afgelopen week hebben we het eerste bordes geplaatst. Het bordes steunt aan een zijde op een verdiepingsvloer en is aan de andere zijde verankerd in de wand. De totale overspanning is een kleine 8m en de breedte is 21m. 

Het bordes is voldoende draagkrachtig voor het uitvoeren van de montagewerkzaamheden en de tijdelijke opslag van de onderdelen van de wandconstructie en in 2e fase de beplanting.

Voor de montage van de draagconstructie en het uitvoeren van de beplanting wordt gebruik gemaakt van een aantal rolsteigers waarmee 2 verdiepingen worden bereikt.  

De komende weken worden de andere werkbordessen gemonteerd. Nadat de draagconstructie voor de beplanting gereed is, zullen de werkbordessen worden gebruikt voor de aanvoer van de planten. De beplanting gebeurt van boven naar beneden. Zodra een niveau gereed is wordt het bordes gedemonteerd. 

 

Opbouw tijdelijke werkvloer nieuwbouw EMA
Montage van het 1e werkbordes met behulp van rolsteigers.
Eerste tijdelijke werkbordes voor nieuwbouw EMA
Tijdelijke werkvloer opgebouwd uit tralieliggers en roostervloeren
Rolsteigers voor installatie verticale tuin nieuwbouw EMA
Rolsteigers op tijdelijk bordes voor het installeren van de verticale tuin