Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Voor het uitvoeren van schilderwerk aan een trappenhuis van een appartementencomplex heeft Skyworks deze week voor het eerst gebruik gemaakt van de R200 gevelsteiger die geproduceerd wordt door Comabi.

Aanzet voor de investering in het nieuwe R200 gevelsteigersysteem is het gemak waarmee ook in de montagefase al direct veilig achter een leuning gewerkt kan worden. Veel steigersystemen werken met losse voorloopleuningen of tussenvloeren als tijdelijke oplossing voordat de definitieve leuning wordt geplaatst. Maar bij het R200 systeem wordt het leuningwerk direct vanaf de ondergelegen vloer gemonteerd en is het een vast onderdeel van de steigerconstructie. Hierdoor zijn tijdens de montage minder handelingen nodig en is er altijd een leuning aanwezig bij het betreden van de bovenste slag van de steiger. Het enige dat nog gedaan hoeft te worden om de werkvloer compleet te maken is het plaatsen van een kantplank.

H-frame

Om dit te kunnen realiseren wordt bij de R200 steiger gebruik gemaakt van een uniek soort H-frame. Dit frame is eenvoudig te plaatsen vanaf de bovenste werkvloer, terwijl de doorloop vrij blijft. Nadat aan 2 zijden een H-frame is geplaatst, wordt het leuningframe aan de staanders gehangen en op de hoeken vastgezet met een slagspie. Daarna wordt een platform geplaatst en is de vloer klaar. Het leuningframe is zo ontworpen dat aparte diagonaal verbanden niet nodig zijn. Hierdoor zijn minder losse onderdelen nodig en is de steiger sneller op te bouwen.

Meer Ruimte

De 73 cm brede platformen zorgen ervoor dat er meer ruimte is om elkaar te passeren. Dit extra brede platform heeft als bijkomend voordeel dat het makkelijker is om door de luikopening te klimmen ook met dikke winterkleding. De aluminium decking maakt de platformen relatief licht, waardoor ze toch goed hanteerbaar zijn.

Het R200 systeem is een aanvulling op onze bestaande steigersystemen. Het systeem zal eerst in de regio Zuid-Holland geïntroduceerd  worden en daarna gefaseerd in de andere regio’s.

Comabi is evenals Skyworks  onderdeel van de Frenehard & Michaux groep. De Frenehard  & Michaux groep is marktleider in Frankrijk met een zeer breed assortiment aan steigersystemen.