Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een goede spreiding van de werkzaamheden wordt steeds belangrijker. In het verleden was het  gebruikelijk om medewerkers in de winterperiode tijdelijk naar huis te sturen. Door de aantrekkende economie en de krapte op de arbeidsmarkt is het noodzakelijk om het buitenwerk ook in de winter periode door te laten gaan.

Continuïteit het hele jaar door

Wits Zuid en de woningbouwvereniging in Tilburg hebben er daarom voor gekozen om deze winter ook buitenwerk uit te gaan voeren. Het project omvat 210 woningen waarbij houtrot reparatie en schilderwerk wordt gedaan. Voor een goede verwerking van de verf is de juiste luchtvochtigheid en temperatuur belangrijk. Dit wordt bereikt door de steiger tot de grond toe af te schermen met een kap en 90% wind reducerend gaas. Heaters worden gebruikt om de temperatuur op de steiger op het juiste niveau te brengen.

20 graden op de steiger

In de ochtend worden de heaters als eerste aangezet, zodat de lucht binnen de steiger kan opwarmen en ook het houtwerk van de woning op temperatuur kan komen voordat met het schilderwerk wordt begonnen. Afgelopen week werd bij een buitentemperatuur van ca. 8 graden op de steiger een temperatuur van ca. 20 graden behaald. Naast het bereiken van de juiste verwerkingsomstandigheden voor het verfsysteem, worden op deze manier ook de arbeidsomstandigheden van de vakmensen geoptimaliseerd. De muts en jas kunnen bij deze binnen temperaturen zeker uit. Een bijkomend voordeel voor de bewoners is dat het veel minder koud wordt in de woning, wanneer de ramen opengezet moeten worden om de kopse kanten te kunnen schilderen.

Ook benieuwd hoe Skyworks u kan ondersteunen bij het uitvoeren van uw winterwerk? Neem dan contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een bericht via onderstaande link.