Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Rolsteigers zijn er in veel verschillende soorten en maten waardoor het best wel eens lastig kan zijn om de aanbiedingen van de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Wat is de breedte, lengte en de hoogte van een rolsteiger? Hieronder leggen we het uit.

Rolsteiger breedte

De breedte van een rolsteiger wordt gemeten over de korte kant van de steiger en is gelijk aan de buitenmaat van het opbouwframe. Standaard zijn er 2 breedtes : 75 en 135cm. De breedte “75” wordt ook wel smalle steiger genoemd en hier kan je 1 platform per niveau in leggen. Bij de breedte van “135” kan je 2 platformen naast elkaar leggen waardoor je een veel ruime werkvloer hebt. Dit wordt ook wel een brede steiger genoemd.

Een bijkomend voordeel van een brede steiger is dat je deze hoger mag opbouwen dan een smalle steiger. De brede steiger is namelijk zwaarder en heeft een bredere basis waardoor deze veel stabieler staat.

Rolsteiger lengte

De lengte wordt gemeten over de lange kant van de steiger en is hetzelfde als de lengte van je platform. Standaard zijn er 3 verschillende lengtes : 190, 250 en 305cm. 

De meest gebruikte lengte is 250cm. Dit platform is goed te hanteren en is op veel plaatsen toe te passen. Een steiger met een 190cm platform is handig op als je maar beperkte ruimte hebt. Vaak wordt dit samen gebruikt met een smal steigerframe.

Rolsteiger hoogte

Bij de hoogte van de steiger is het iets ingewikkelder. Hier heb je namelijk 3 verschillende hoogte aanduidingen : vloerhoogte, werkhoogte en steigerhoogte. Let hier goed op bij het vergelijk van een aanbieding, want hier kan zomaar 2m verschil tussen zitten.

Lees voor meer informatie: Wat is het verschil tussen vloerhoogte, werkhoogte en stahoogte?

Vaste omschrijving voor rolsteigers

In de omschrijving van de samenstelling van onze rolsteigers gebruiken wij een vaste combinatie van cijfers voor het aanduiden van de breedte, lengte en hoogte. Een rolsteiger 135x250x620 heeft een breedte van 135cm, en platformlengte van 250cm en een vloerhoogte van 6,2m.

Deze omschrijving is gelijk aan de codering zoals ook wordt voorgeschreven door de Europese productnorm NEN-EN 1004.