Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Ladders en trappen worden veel gebruikt voor onderhouds- en installatiewerkzaamheden in en om een pand. Lichtgewicht, makkelijk te verplaatsen en snel op te stellen. En dat even snel is gelijk de belangrijkste oorzaak van veel ongevallen. Daarom is het gebruik van ladders en trappen streng gereguleerd door de overheid.

Een ladder of trap is zeker een veilige werkplek, maar daarvoor moeten ze wel goed zijn opgesteld en op de juiste manier worden gebruikt. Zorg er daarom voor dat de gebruiker goed is geïnformeerd en bekend is met wat wel en wat niet kan met een ladder en trap. Houd regelmatig toezicht op de uitvoering van het werk en geef duidelijk instructie.

Om u daarbij te helpen hebben we een uitgebreid presentatie pakket voor u samengesteld die u kunt gebruiken voor een Toolbox instructie over het werken met ladders en trappen. Dit is onderdeel van een serie toolbox presentaties rond het thema : veilig werken op hoogte. Houd de website in de gaten voor updates of meld u aan voor onze nieuwsbrief. Daarmee blijft u maandelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Download Toolbox pakket