Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Bij een grootschalige controle van de Arbeidsinspectie medio maart op 200 bouwplaatsen verspreid over heel Nederland zijn bij circa 140 bouwplaatsen overtredingen geconstateerd. Vaak ging het om valgevaar. In meer dan de helft van de gevallen was de situatie zo gevaarlijk dat de werkzaamheden direct zijn stilgelegd.

Helaas blijkt het nog niet voor iedereen vanzelfsprekend om maatregelen tegen valgevaar te nemen bij het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Het accent van deze controle actie lag vooral op valgevaar vanaf daken. Hierbij gebeuren relatief veel ongevallen en ook nu werd geconstateerd dat in veel gevallen een steiger, hekwerk of leuning niet aanwezig was. De gevolgen bij een ongeval kunnen groot zijn. Persoonlijke verwonding met een ziekenhuis opname en blijvend letsel hebben een grote impact op iemands leven.

Zorg er daarom voor dat je de juiste maatregelen neemt voor je aan de slag gaat. Niet iedere situatie is hetzelfde en niet overal kan je dezelfde middelen inzetten. Een steiger rondom het dak, tijdelijk leuningwerk, een dakladder en persoonlijke valbeveiliging. Vaak is het een combinatie van deze middelen die je de meest optimale bescherming biedt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw werkzaamheden en wil je weten of je die nu het best kan kopen of huren, neem dan tijdens kantooruren contact op met onze service afdeling 010 - 514 00 75 of stuur een bericht dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.