Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

"Waarom zou ik mijn ladder, trap, rolsteiger of valbeveiliging laten keuren? Ik werk er dagelijks mee en ik zie zelf wel wanneer het niet meer goed is." Of : "Mijn medewerkers zijn prima op de hoogte. Zij zijn best in staat te bepalen wat nog gebruikt kan worden en wat moet worden afgekeurd."

Het zijn redenen die wij regelmatig horen om de jaarlijkse keuring van een rolsteiger, ladder of trap niet uit te hoeven voeren. Vaak wordt dan ook het onderhoud van het klimmaterieel overgeslagen. Dat gaat echter ten koste van de levensduur en dat is zonde! Vaak zien wij pas later de schades bij afgekeurde ladders, trappen en steigers die met regulier onderhoud eenvoudig gerepareerd hadden kunnen worden.

Is jaarlijks keuren van ladders, trappen, steigers en valbeveiliging verplicht?

Ja, in de Arbo-wet staat dat klimmaterieel, dat professioneel wordt gebruikt, jaarlijks moet worden gekeurd. Deze keuring dient te worden uitgevoerd door een ter zake deskundig persoon.

Werken op hoogte is altijd riskant. Het is daarom belangrijk dat de materialen die daarbij gebruikt worden goed zijn onderhouden en minimaal jaarlijks worden gekeurd. Met klimmaterieel moet je altijd uitkijken. Het wordt vaak verplaatst en er wordt niet altijd even netjes mee omgegaan. Een ladder, trap of rolsteiger die maandag onderhouden en goedgekeurd is, kan op dinsdag gevaarlijk beschadigd raken.

Zijn ladders, trappen en steigers te repareren?

Bij Skyworks gaan we verder dan alleen het keuren van je ladder, trap of rolsteiger. Door het materieel jaarlijks te onderhouden verlengen we de levensduur van het klimmaterieel aanzienlijk. Onze inspecteurs zijn uitgerust met een mobiele werkplaats/magazijn, waardoor ze naast de keuring, het onderhoud en de eventuele reparaties direct ter plaatsen kunnen uitvoeren, ook aluminium laswerk. Aan het eind van de keuring heb je gerepareerd, goedgekeurd materieel in je magazijn staan (en helaas in sommige gevallen ook echte afkeur).

Keuringscertificaten?

Skyworks keurt en repareert alle merken ladders, trappen en steigers. Daarnaast kunnen wij het elektrisch handgereedschap en persoonlijke valbeveiliging ook voor je keuren. Het materieel wordt voorzien van een keuringssticker en daarnaast kunnen wij een certificaat voor je maken waar alle goedgekeurde materialen op staan vermeld. Zo heb je zelf een handig overzicht van het materieel dat is goedgekeurd en kan je ook snel aan anderen laten zien dat jouw jaarlijkse keuringen op orde zijn.

Wil je meer weten over het keuren van jouw klimmaterieel of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op met onze service dienst (010 - 514 00 89) of stuur een  bericht, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.