SYAM - Tijdelijk ankerpunt voor persoonlijke valbeveiliging

Bent u op zoek naar tijdelijk ankerpunt voor een korte klus op een locatie waar valgevaar is en een goede leuning ontbreekt? Met de SYAM heeft u binnen 2 minuten een ankerpunt geplaatst dat geschikt is voor het aanhaken van valbeveiliging voor 2 personen. 

Dit mobiele ankerpunt is uitermate geschikt voor situaties waarbij kortdurende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en een vaste of tijdelijke randbeveiliging ontbreekt. Aan het ankerpunt van de SYAM kunnen afhankelijk van het soort werkzaamheden diverse soorten valbeveiligingslijnen en valstopapparaten bevestigd worden. Eenmaal geïnstalleerd heeft u beide handen vrij om te werken.

Geschikt voor vele situaties

Het tijdelijke ankerpunt hoeft niet altijd direct voor de werkplek geplaatst te worden, maar kan ook om de hoek in een andere ruimte worden neergezet. Het enig dat u nodig heeft zijn 2 steunpunten tegen de muur en 1 op de grond. Dit zorgt ervoor dat het systeem zeer breed inzetbaar is bij diverse nieuwbouw en renovatiewerkzaamheden.

Binnen 2 minuten klaar voor gebruik

Dit verplaatsbare ankerpunt is met gemak binnen 2  minuten op te zetten zonder extra gereedschap. Het systeem wordt als een paraplu uitgeschoven en op maat gesteld met borgpennen. De staander is instelbaar voor ruimtes met een hoogte van 2,0 tot 4,2 m en is ook geschikt voor gebruik bij zwevende plafonds.

De SYAM wordt opgeborgen in de bijgeleverde transporttas. Deze zorgt voor extra bescherming en is voorzien van draagbanden waarmee het ook makkelijk op de rug gedragen kan worden.

Instructie voor optimaal gebruik

Het ankersysteem voor standaard geleverd met een gebruikerstraining op locatie, waardoor een juist gebruik in combinatie met de valbeveiligingslijnen en het veiligheidsharnas altijd  geborgd is.

De ankerpaal is optioneel uit te breiden voor evacuatiewerkzaamheden met het SYAM+(SP) systeem. Daarnaast kan deze optie ook gebruikt worden voor het uitvoeren van lijnwerkzaamheden.  

Kenmerken :

  • Mobiel ankerpunt
  • Binnen 2 minuten te installeren
  • Geschikt voor 1 - 2 personen
  • Instelbaar voor plafondhoogtes van 2,0 - 4,2m
  • Lichtgewicht 15kg
  • Compacte opberglengte 1,5m
  • Inclusief transporttas 
  • Gebruikerstraining op locatie

maak een afspraak voor een demo    download de productfolder

Heeft u vragen dan kunt tijdens kantooruren ook direct contact opnemen met Ruud Jongbloed M 06 - 512 364 15


Syam mobiel ankerpunt
Ankerpunt geschikt voor gebruik door 2 personen
Syam transporttas
Makkelijk te vervoeren door 1 persoon
Syam mobiel ankerpunt voor 2 personen
Ideaal voor situaties waar een randbeveiliging ontbreekt
Syam mobiel ankerpunt
Ook toe te passen bij een systeemplafond


Help mij