Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Ladder lengte tov de hoogte
Ladder lengte

De lengte van de ladder die u nodig heeft is niet gelijk aan de hoogte waarop deze af steunt. Omdat de ladder onder een hoek wordt geplaatst is deze altijd langer. Bij kortere lengtes is het verschil nog niet zo heel groot, maar bij de grotere lengtes kan het toch enkele 10-tallen centimeters verschillen. 

Gebruikt u de ladder om van de ene verdieping naar de andere te komen dan moet u de ladder 1m extra door te steken. In de praktijk komt dat overeen met ongeveer 4 extra sporten.

In de tabel hieronder kunt direct aflezen welke lengte ladder u nodig heeft bij de hoogte waarop u kunt af steunen. Daarbij is uitgegaan van een gemiddelde opstelhoek van 70 graden

De 1e kolom geeft de lengte van de ladder die u nodig heeft wanneer u de ladder gebruikt voor werk aan de gevel. De 2e kolom geeft de lengte van de ladder die u nodig heeft wanneer u deze wilt gebruiken om naar een andere verdieping te komen. De laatste kolom geeft de afstand tot de gevel die u minimaal nodig heeft om de ladder veilig onder de juiste hoek op te stellen. 

 

Maattabel voor het bepalen van de juiste ladder lengte

Download maattabel