Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Ladder lengte tov de hoogte
Ladder lengte

De lengte van de ladder die je nodig hebt is niet gelijk aan de hoogte waarop deze af steunt. Omdat de ladder onder een hoek wordt geplaatst is deze altijd langer. Bij kortere lengtes is het verschil nog niet zo heel groot, maar bij de grotere lengtes kan het toch enkele 10-tallen centimeters verschillen. 

Gebruik je de ladder om van de ene verdieping naar de andere te komen, dan moet je de ladder 1m extra door laten steken. In de praktijk komt dat overeen met ongeveer 4 extra sporten.

In de tabel hieronder kan je direct aflezen welke lengte ladder je nodig hebt bij de hoogte waarop je kan af steunen. Daarbij is uitgegaan van een gemiddelde opstelhoek van 70 graden

De 1e kolom geeft de lengte van de ladder die je nodig hebt, wanneer je de ladder gebruikt voor werk aan de gevel. De 2e kolom geeft de lengte van de ladder die je nodig hebt, wanneer je deze wilt gebruiken om naar een andere verdieping te komen. De laatste kolom geeft de afstand tot de gevel die je minimaal nodig hebt om de ladder veilig onder de juiste hoek op te stellen. 

 

Maattabel voor het bepalen van de juiste ladder lengte

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de minimale lengte en de maximaal uitgeschoven lengte per type ladder. In combinatie met de tabel hierboven kan je zo snel bepalen welk type ladder het best past bij het werk dat je wilt uitvoeren.

Ladderlengte per type

Download maattabel

Bekijk ons complete aanbod ladders