Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

"Waarom zou ik mijn ladders, trappen, steigers en valbeveiliging laten keuren? Ik werk er dagelijks mee en ik zie zelf wel wanneer het niet meer goed is." Of : "Mijn medewerkers zijn prima op de hoogte. Zij zijn best in staat te bepalen wat nog gebruikt kan worden en wat moet worden weggegooid."

Het zijn redenen die wij regelmatig horen om de jaarlijkse keuring of inspectie niet uit te voeren. Vaak wordt dan ook het onderhoud van het klimmaterieel overgeslagen. Dat gaat echter ten koste van de levensduur en dat is zonde! Wij zien vaak schades bij afgekeurde ladders, trappen en steigers, die met regulier onderhoud gerepareerd hadden kunnen worden.

Is jaarlijks keuren van ladders, trappen, steigers en valbeveiliging verplicht?

Ja, in de Arbo-wet staat dat klimmaterieel, dat professioneel wordt gebruikt, jaarlijks moet worden gekeurd. Deze keuring dient te worden uitgevoerd door een ter zake deskundig persoon.

Werken op hoogte is altijd riskant. Het is daarom belangrijk dat de materialen die daarbij gebruikt worden goed zijn onderhouden en minimaal jaarlijks worden gekeurd. Met klimmaterieel moet je altijd uitkijken. Ze worden veel verplaatst en er wordt niet altijd even netjes mee omgegaan. Een ladder, trap of steiger die maandag onderhouden en goedgekeurd is, kan op dinsdag gevaarlijk beschadigd raken.

Zijn ladders, trappen en steigers te repareren?

Skyworks gaat verder dan alleen keuren. Door het materieel jaarlijks te onderhouden verlengen we de levensduur van het klimmaterieel aanzienlijk. Onze inspecteurs zijn uitgerust met een mobiele werkplaats/magazijn, waardoor ze naast de keuring, het onderhoud en de eventuele reparaties direct ter plaatsen kunnen uitvoeren, ook aluminium laswerk. Aan het eind van de keuring heb je gerepareerd, goedgekeurd materieel in je magazijn staan en helaas in sommige gevallen ook echte afkeur.

Keuringscertificaten?

Skyworks keurt en repareert alle merken ladders, trappen en steigers. Daarnaast kunnen wij het elektrisch handgereedschap en persoonlijke valbeveiliging ook voor je keuren. Het materieel wordt voorzien van een keuringssticker en je krijgt een certificaat waar alle goedgekeurde materialen op worden vermeld. Zo kan je zelf bij houden welke materialen zijn goedgekeurd, maar kan je ook aan anderen laten zien dat jouw jaarlijkse keuringen op orde zijn.

Wil je meer weten over het keuren van jouw klimmaterieel of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op met onze service dienst (010 - 514 00 75) of stuur een bericht, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.