Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Perosistraat Tilburg

Projectomschrijving:

Voor het uitvoeren van schilderwerk en houtrot reparatie bij 210 woningen tijdens de winterperiode zijn schilderstellingen ingezet die volledig zijn afgeschermd met een kap en zeil. Op diverse plaatsen zijn heaters geïnstalleerd om de vorst buiten te houden en eventuele douw van het houtwerk te verwijderen.

Voor de opdrachtgever was het belangrijk om ook tijdens de winterperiode buitenwerk aan te kunnen nemen. Hierdoor was het mogelijk om werk naar voren te halen en de piek in het voor- en najaar beter te spreiden.

Met de moderne verven is het mogelijk om ook bij lage temperaturen te werken, maar de luchtvochtigheid mag niet te hoog zijn. Daarom zijn op diverse plaatsen heaters neergezet. Deze werden in de ochtend als eerste aangezet, waardoor het hout alvast kon opwarmen voor de eerste schilderbeurt. Bijkomend voordeel was dat de schilders ook geen dikke overjassen nodig hadden, waardoor zij meer bewegingsvrijheid hadden. Ook zaten de bewoners niet direct in een koud huis, als de ramen open gezet moesten worden om deze op de kopse kant te kunnen schilderen.

Locatie: Perosistraat eo Tilburg - februari 2018
Terug