Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Willebrordstraat Teteringen

Projectomschrijving:

Voor het uitvoeren van groot onderhoud aan een blok eengezinswoningen is een combinatie van diverse aluminium steigerconstructies ingezet. Daarmee waren alle delen van de woning optimaal bereikbaar voor onder andere het vervangen van beglazing, herstelwerk aan voegen en het uitvoeren van schilderwerk.

Aan de voor- een achterzijde van de woningen zijn schilderstellingen gecombineerd met loopvloeren neergezet voor het bereikbaar maken de 1e verdieping. Omdat dit steigersysteem veel ruimte vrij laat op de begane grond, was het mogelijk om ook daar gelijktijdig werkzaamheden uit te voeren. De kap zorgt ervoor dat er ook bij slechtere weersomstandigheden doorgewerkt kan worden.

Voor het herstel van het voegwerk van de gevels op de kopse kanten van de woningen is aan beide zijden een gekoppelde steiger geplaatst. Deze steiger dient daarbij ook als toegang tot de daksteiger.

Voor het herstel van de schoorstenen is over de hele lengte van het woningblok een daksteiger geplaatst. Deze steigerconstructie werd met behulp van een kraan op het dak gezet. Aan de voorzijde zijn de steigers gekoppeld met loopvloeren. En bij de schoorstenen is aan de achterzijde een 2e daksteiger geplaatst, waardoor de schoorsteen volledig rondom bereikbaar is voor de voeger.    

Locatie: Willebrordstraat Teteringen - november 2019
Terug