Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Enkele trap met bordes
Enkele trap met bordes

Vaste trappen en overstapbordessen

Ben je op zoek naar een veilige toegang tot een machine of technische gebouwinstallatie? Dan is een vaste trap of een overstapbordes met diepe treden en een stevige leuning de meest geschikte oplossing. Met onze modulaire systemen heb je voor je vaste trap en overstapbordes altijd een maatwerkoplossing voor een zeer aantrekkelijk tarief.

Standaard maatwerk

De overbruggingen en vaste trappen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen met een hellingshoek van 45° of 60°, breedtes van 600, 800 of 1.000 mm en met treden van aluminium of stalen roosters. Afhankelijk van de situatie wordt de trap geleverd met een leuning aan een of twee zijden. Optioneel zijn bevestigingsbeugels voor de muur en de grond leverbaar en kan de trap worden voorzien van een opstapbordes.

Overbrugging bij dakopbouw
Overbrugging asymmetrisch

Voor standaard situaties is een trap met een helingshoek van 45°, een breedte van 800 mm en gesloten aluminium treden de meest geschikte oplossing. Deze trap is in beide richtingen makkelijk begaanbaar en geschikt voor frequent gebruik. Heb je weinig ruimte om de trap te plaatsen? Dan kan de steilere hellingshoek van 60° een oplossing bieden. In dat geval moet je er echter wel rekening mee te houden dat je ook bij het afdalen je gezicht naar de trap richt.

Voor toepassingen buiten adviseren wij om stalen roostervloeren te gebruiken, zodat water en sneeuw makkelijk weg kan.

Dit systeem is ook geschikt voor het maken van een overstabordes van bijvoorbeeld een productielijn of leidingsysteem.

Snelle montage

Afhankelijk van de lengtes worden de trap- en leuningelementen al voorgemonteerd aangeleverd. Op locatie hoeven deze dan alleen nog te worden samengesteld en kan de trap worden opgehangen.

Specificaties vaste trappen

Vaste trap machine toegang 60 graden
Vaste trap 60 graden

Overbruggingshoogte max.:

  • 45° trap: 3.900 mm *
  • 60° trap: 4.750 mm *

Breedtes: 600; 800 en 1.000 mm

Bevestiging met wandbeugel

Bordes (optioneel):

  • lengte: 600 - 1.000 mm
  • leuninghoogte: 1.100 mm

Specificaties overbruggingen

Overbrugging leidingstraat en machine
Overbrugging

Hoogte max.:

  • 45° trap: 2.300 mm
  • 60° trap: 2.780 mm

Vrije hoogte **: Bordeshoogte -120 mm

  • 45° traphoogte > 1.300 mm: Bordeshoogte -342 mm
  • 60° traphoogte > 1.570 mm: Bordeshoogte -337 mm

Bordes:

  • lengte: 600 – 3.000 mm
  • leuninghoogte: 1.100 mm


Deze vaste trappen en overstapbordessen worden ontworpen op basis van de NEN-EN-ISO 14122. Maximale belasting treden: 150 kg/m2 en bordes: 200 kg/m2.

* Overbruggingshoogte : de opgegeven waarden zijn de maximale hoogtes die wij uit één profiellengte kunnen maken. Volgens de NEN-EN-ISO 14122 mag een trap in “één vlucht” met een hellingshoek van 45 graden niet hoger zijn dan 4m en met een hellingshoek van 60 graden niet hoger dan 3m. Is de overbruggingshoogte meer dan moet er om de 3m een rustbordes komen.

** Vrije hoogte : de ruimte onder het bordes waar leidingwerk of een productieband vrij doorgang heeft. Bij grotere hoogtes is dit beperkt door een extra versterkingsbalk.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel tijdens kantooruren met 010 - 514 00 75 of stuur een bericht dan bellen wij jou zo snel mogelijk terug.

terug naar overzicht