Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Na de recente toevoeging van een 305 platform met een traditionele houten decking is er nu ook in alle lengtematen een versie met een lichtgewicht kunststof decking leverbaar. Deze glasvezelversterkte platformen zijn 25-30% lichter dan de houten variant. Hierdoor is het platform makkelijker te tillen en heb je minder last van fysieke belasting bij het opbouwen en afbreken van de rolsteiger.  

Rolsteiger voor dagelijks gebruik

De Primus rolsteiger is ideaal voor de vakman die regelmatig lichte onderhouds- en repartiewerkzaamheden op hoogte uitvoert. De robuuste onderdelen zijn goed bestand tegen weer en wind en kunnen tegen een stootje. Door het gebruik van voorloopleuningen sta je altijd veilig, ook tijdens het opbouwen.

Duurzaam lichtgewicht platform

Het verschil tussen een kunststof en houten decking merk je direct als je het platform optilt. De kunststof uitvoering is 25-30% lichter en daardoor veel makkelijk te tillen. Zeker als je regelmatig een rolsteiger bouwt naar grotere hoogtes is dat wel zo prettig.

Daarnaast is het een duurzaam alternatief voor houten platform, omdat je bij kunststof geen last hebt van houtrot of delaminering van het multiplex. De decking is voorzien van een stroeve anti-slip laag waardoor je er ook tijdens regenachtig weer veilig op kan blijven lopen.

Het platform heeft een ruime luikopening waar je makkelijk door naar boven en beneden klimt. Een bandje zorgt ervoor dat het luik niet open blijft staan en automatisch sluit zodra je er door bent  geklommen. 

Een dubbele windhaak voorkomt dat het platform uit de steiger kan waaien.   

De brede (135) rolsteigers zijn standaard voorzien van een dubbel platform bovenin, waardoor je altijd voldoende ruimte hebt om je spullen neer te leggen. Heb je niet zoveel ruimte om je steiger neer te zetten, dan kan je ook kiezen voor een smalle (75) uitvoering en een korter platform. De werkvloeren hebben een houten scharnierende kantplank die strak om het platform is geplaatst.

Voorloopleuning aan beide zijden platform

Conform de nieuwste regels voor het opbouwen en werken op een rolsteiger is ieder platform aan beide zijden voorzien van een voorloopleuning. De rolsteiger is door het gebruik van de voorloopleuningen niet alleen veiliger in gebruik, maar ook nog eens sneller op te bouwen. Je heb namelijk geen gedoe meer met losse horizontaal en diagonaal schoren. In plaats daarvan gebruik je een voorloopleuning die je in één keer van het ondergelegen platform plaats. Zo heb je ook altijd een leuning voor je als je hoger de steiger in klimt.

Nederlandse kwaliteit voor een scherpe prijs

Kies je voor een Primus rolsteiger met lichtgewicht platformen dan heb je daar jarenlang plezier van. Alle onderdelen worden in Nederland geproduceerd met de nieuwste productietechnieken. Hierdoor is een snelle levering en service gegarandeerd en kunnen we je de steiger aanbieden voor een scherpe prijs.

Vragen of vrijblijvend advies?

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies over welke rolsteiger het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met onze service afdeling, zij helpen je graag verder. Bellen (010 - 514 0075) kan tijdens kantooruren of stuur een bericht, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Ook interessant om te lezen :

> De nieuwe generatie rolsteigers - Nu nog veiliger en sneller op te bouwen

> Hoe vergelijk je het best de afmetingen van rolsteigers?

Bijgewerkt : februari 2024