Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wat is slim? Een rolsteiger huren of toch kopen?

Je hebt een klus aangenomen en sta je weer voor de keus of je de rolsteiger nog een keer gaat huren of dat je er toch eentje voor jezelf gaat kopen. Maar wat is nu slim? 

In deze afweging wordt vaak naar de kosten gekeken en dat is logisch, maar vergeet ook niet naar de opbrengsten te kijken. Hieronder geven we je een aantal tips die je helpen bij het maken van een verantwoorde keuze in het huren of het kopen van een rolsteiger.

Plussen en minnen van huren of kopen 

Of je een rolsteiger beter kan huren of kopen is afhankelijk van meerdere zaken. Niet alleen financieel, maar ook praktisch. Daarnaast kunnen persoonlijke voorkeuren een rol spelen en bijvoorbeeld de manier waarop je je projecten kan doorberekent naar je opdrachtgever of de fase waarin je bedrijf zit. 

  

ROLSTEIGER HURENROLSTEIGER KOPEN
√ Geen investering√ Eigendom
√ Geen extra opslagruimte nog√ Altijd beschikbaar
√ Keuze vrijheid : wel/niet gebruiken√ Vaker/sneller rolsteiger inzetten
√ Geen onderhoud√ Altijd eigen betrouwbaar materieel
√ Ophalen en terugbrengen√ Direct van de zaak naar de werkplek
√ Doorbelasten aan opdrachtgever√ Keuze : wel/niet doorbelasten
√ Strakke planning ivm huurkosten√ Geen extra kosten bij uitloop
√ Afdracht aan verhuurder√ Opbrengst zelf houden (meer omzet/opbrengst)

Geld verdienen met je rolsteiger?

Buiten de praktische punten is er ook het financieel aspect. Maar hoe bepaal je nu waar voor jou het omslagpunt ligt om een rolsteiger te huren dan wel te kopen?

Huren

Veelal huur je een steiger voor twee weken per klus. Daar komen dan de transportkosten of de tijd die jezelf kwijt bent voor ophalen en terugbrengen nog bij. Deze kosten bereken je doorgaans een-op-een door aan de klant. Soms kan je hier nog een kleine opslag bovenop zetten, maar over het algemeen hou je hier weinig extra aan over. 

Investeren in een eigen rolsteiger

Koop je een rolsteiger dan is het gebruikelijk om deze investering in een aantal jaar (5) financieel af te schrijven. Daar tel je de kosten voor de jaarlijkse keuring van je rolsteiger bij op en je weet hoeveel je per jaar aan een eigen rolsteiger kwijt zou zijn. Deel deze jaarlijkse kosten door het huurbedrag en dan weet je hoe vaak je per jaar kan huren. Zo kan je beide vergelijken en de afweging maken wat financieel verantwoorder is.

Bedenk daarbij ook dat als je eenmaal een eigen steiger hebt aangeschaft dat het geld dat je anders zou doorbelasten voor de huur nu direct naar jou terugkomt. Op deze manier ga je gelijk geld verdienen met je rolsteiger.

En als je dan weet dat een Skyworks rolsteiger doorgaans meer dan 10 jaar mee gaat en je jaarlijks alleen nog minimale kosten hebt aan inspectie en onderhoud, zou dit al snel een hele aantrekkelijk optie kunnen zijn.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Daarnaast kan je in het eerste jaar eventueel ook nog een deel van je investering terughalen via de belasting door gebruik te maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een van de voorwaarde is wel dat minimaal €2.401 hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen voor je bedrijf. Vraag je boekhouder of dit ook voor jou van toepassing is.

Vrijblijvend advies

Wat nu beter is, huren of kopen, is uiteindelijk afhankelijk van meerdere zaken en verschilt per onderneming. Laat je daarom goed informeren. 

Wij helpen jou daar graag mee. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat voor jouw het aantrekkelijkst is. Bel direct met onze Centrale Service Dienst (010 - 514 00 75) of stuur een bericht dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Bekijk het complete assortiment

Deel dit via LinkedinDeel dit via Facebook
Deel dit via Mail

Deel dit via Whatsapp
terug naar overzicht
Wat is slim? Een rolsteiger huren of toch kopen?

Het laatste nieuws