Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Je hebt een klus aangenomen en je staat weer voor de keus of je de rolsteiger nog een keer gaat huren of dat je er nu toch eentje voor jezelf gaat kopen. Maar wat is nu slim?

Bij de afweging tussen het huren of kopen van een rolsteiger wordt vaak naar de kosten gekeken en dat is logisch, maar kijk ook eens naar de opbrengsten. Hieronder geven we je een aantal tips die je helpen bij het maken van een verantwoorde keuze in het huren of het kopen van een rolsteiger.

Plussen en minnen van huren of kopen van een rolsteiger

Of je een rolsteiger beter kan huren of kopen is afhankelijk van meerdere zaken. Niet alleen financieel, maar ook praktisch. Daarnaast kunnen persoonlijke voorkeuren een rol spelen en bijvoorbeeld de manier waarop je je projecten kan doorberekenen naar je opdrachtgever of de fase waarin je bedrijf zit. 

  

ROLSTEIGER HURENROLSTEIGER KOPEN
+ Geen investering+ Eigendom
+ Geen extra opslagruimte nog+ Altijd beschikbaar
+ Keuze vrijheid : wel/niet gebruiken+ Vaker/sneller rolsteiger inzetten
+ Geen inspectie- / onderhoudskosten + Altijd eigen betrouwbaar materieel
- Ophalen en terugbrengen bij verhuurder+ Direct van de zaak naar je werkplek
- Doorbelasten aan opdrachtgever+ Keuze : wel/niet doorbelasten aan opdrachtgever
- Strakke planning ivm huurkosten+ Geen extra kosten bij uitloop
- Afdracht aan verhuurder+ Opbrengst zelf houden (meer omzet/opbrengst)

Geld verdienen met je rolsteiger?

Buiten de praktische punten is er ook het financieel aspect. Maar hoe bepaal je nu waar voor jou het omslagpunt ligt om een rolsteiger te huren dan wel te kopen?

Rolsteiger huren

Veelal Rolsteigers voor twee weken per klus. Daar komen dan de transportkosten of de tijd die jezelf kwijt bent voor ophalen en terugbrengen nog bij. Deze kosten bereken je doorgaans een-op-een door aan de klant. Soms kan je hier nog een kleine opslag bovenop zetten, maar over het algemeen hou je hier weinig extra aan over.

Investeren in een eigen rolsteiger

Koop je een rolsteiger dan is het gebruikelijk om deze investering in een aantal jaar (meestal 5) financieel af te schrijven. Daar tel je de kosten voor de jaarlijkse keuring van je rolsteiger bij op en je weet hoeveel je per jaar aan een eigen rolsteiger kwijt zou zijn. Deel deze jaarlijkse kosten door het huurbedrag per week voor een rolsteiger en dan weet je hoe veel weken per jaar je zou kunnen huren. Zo kan je beide vergelijken en de afweging maken wat financieel aantrekkelijker is.

Bedenk daarbij ook dat als je eenmaal een eigen steiger hebt aangeschaft het geld, dat je anders zou moeten afdragen voor de huur, nu direct naar jou terugkomt. Op deze manier ga je gelijk geld verdienen met je rolsteiger.

En als je dan weet dat een Skyworks rolsteiger doorgaans meer dan 10 jaar mee gaat en je jaarlijks alleen nog minimale kosten hebt aan inspectie en onderhoud, zou het investeren in een eigen rolsteiger al snel een hele aantrekkelijk optie kunnen zijn.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Daarnaast kan je in het eerste jaar eventueel ook nog een deel van je investering terughalen via de belasting door gebruik te maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een van de voorwaarde is wel dat minimaal €2.401 hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen voor je bedrijf. Vraag je boekhouder of dit ook voor jou van toepassing is.

Vrijblijvend advies

Wat nu beter is, huren of kopen, is uiteindelijk afhankelijk van meerdere zaken en verschilt per onderneming. Laat je daarom altijd eerst goed informeren over de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Wij helpen jou daar graag mee. Wij kunnen je beide mogelijkheden aanbieden. Wij hebben 6 vestigingen verspreid in het land waar je een steiger kan huren en verkoop leveren wij ook door heel Nederland.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat voor jouw het aantrekkelijkst is. Bel direct met onze Centrale Service Dienst (010 - 514 00 75) of stuur een bericht dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Bekijk het complete assortiment