Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Stalen gevelsteiger - R200 frame-steigersysteem 

Het R200 steigersysteem is ideaal voor het uitvoeren van onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan een gevel. De unieke combinatie van H-frames en leuningframes zorgt ervoor dat deze steiger snel en zonder valgevaar opgebouwd kan worden. De extra brede platformen maken het passeren van een luik een stuk makkelijker en ook op het platform is het eenvoudiger om elkaar te passeren.

Comfortabel en veilig in alle fasen

De R200 gevelsteiger is ontwikkeld met aandacht voor comfort en veiligheid in alle fasen van de toepassing. De gebruiker merkt dit met name aan het voordeel van de 730mm brede platformen en frames met een binnenmaat van 750mm, waardoor je makkelijk door de steiger kan bewegen. Ook geven de solide spieverbindingen de steiger extra stijfheid. Factoren die belangrijk zijn bij precisiewerk, zoals het uitvoeren van schildwerk in combinatie met andere herstelwerkzaamheden. 

Valgevaar uitgesloten

Waar veel andere steigersystemen nog gebruik maken van een geïmproviseerde voorloopleuning is deze bij de R200 gevelsteiger een volwaardig onderdeel. Door het gebruik van H-frames is er altijd een complete leuning aanwezig bij het betreden van de bovenste vloer. In de montagefase hoeft er daarom ook niet gewerkt te worden met hinderlijke harnasgordels en lijnen. Het platform en het leuningframe worden eenvoudig vanaf de ondergelegen vloer gemonteerd. Na het verankeren van de slag is de volgende vloer veilig via een ladder te bereiken en kan de daarop volgende slag direct worden opgebouwd.

Van een enkel woonhuis tot een volledig flatgebouw

De R200 framesteiger is breed inzetbaar voor onderhoudswerk met een beperkte opslag van materiaal, zoals schilder-, voeg- en stukadoorswerkzaamheden. Door de smalle basis is de steiger ook goed in te zetten in de binnenstad. De steiger is eenvoudig uit te breiden van een paar velden voor de buitengevel van een woonhuis tot de volle breedte van een kantoorpand met meerdere bouwlagen.

Voordelen van de R200 gevelsteiger :

  • Goede doorgang door extra brede werkvloer en frames
  • Makkelijke toegang via extra grote luikopening 
  • Snelle montage met de geïntegreerde leuning
  • Uitbreidbaar met o.a. consoles en kapconstructie
  • Platformen met houten vloer geschikt voor klasse 3 (200kg/m2) 
  • Voldoet aan NEN-EN 12810 en NEN-EN 12811

Maak een afspraak voor een demo          Download de productfolder


Gevelsteiger R200
Onderhoud trappenhuis met R200 framesteiger
R200 framesteiger montage H-frame
Montage H-frame bij R200 gevelsteiger
R200 framesteiger montage leuningframe
Montage leuningframe R200 framesteiger
R200 gevelsteiger
Geïntegreerde leuning R200 framesteiger
Ladderopgang R200 gevelsteiger
Ladderopgang R200 gevelsteiger
Ruime luikopening R200 gevelsteiger
Extra ruime luikopening R200 gevelsteiger