Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Welke ladder past het best bij mijn werkzaamheden?

Ladders worden veelal gebruikt om van de ene verdieping naar de andere te klimmen of om bijvoorbeeld op een dak te komen. Daarnaast kan een ladder in sommige situaties gebruikt worden voor kortdurende ondershouds- en installatiewerkzaamheden. Omdat een ladder makkelijk verplaatst moet kunnen worden, is deze meestal van lichtgewicht aluminium gemaakt. Voor gebruik in de omgeving van laagspanningsinstallaties zijn er ook speciale uitvoeringen in kunststof glasvezel materiaal.
 

Enkele ladder Skyworks
Enkele ladder
Opsteekladder 2-delig Skyworks
Opsteekladder
Reformladder 3-delig Skyworks
Reformladder
Schuifladder 2-delig Skyworks
Schuifladder

Enkele ladder

De enkele ladder bestaat uit één deel. Deze wordt vaak gebruikt op een vaste locatie met weinig verschillende hoogtes. Vaak zijn dit bouwlocaties waar nog geen vaste trap is om van de ene naar de andere verdieping te gaan. 

Plussen en minnen

+ Snel te plaatsen
+ Relatief laag gewicht
- Grotere lengtes lastiger te transporten

Opsteekladder

De opsteekladder bestaat uit meerdere delen waarmee de ladderlengte aangepast kan worden aan de situatie. Bij grotere lengtes zijn deze ladders vaak voorzien van toprollen waardoor ze makkelijker zijn op te stekken langs een gevel. 

Plussen en minnen

+ Geschikt voor verschillende hoogtes
+ Compacte transport- en opberglengte
- Grotere lengtes lastiger volledig op te steken

Reformladder

De reformladder is een variant op de opsteekladder die ook vrijstaand gebruikt kan worden. De ladder heeft hiervoor een speciaal scharnier waardoor de twee ladderdelen in de “A-stand” gezet kunnen worden. De ladder kan hierdoor bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het vervangen van een lamp in een magazijnhal.

Andere benamingen zijn : combinatie ladder of A-ladder

Plussen en minnen

+ Ook geschikt om vrijstaand te gebruiken
+ Instelbaar voor verschillende hoogtes
+ Compacte transport- en opberglengte
- 3-delige uitvoeringen relatief zwaar
Bekijk het aanbod reformladders

Schuifladder

De schuifladder is een andere variant op de opsteekladder waarbij de ladderdelen met behulp van een touw verder worden opgestoken. Deze ladder heeft speciale schuifprofielen en een katrol voor het geleiden van het touw. Hierdoor is de ladder makkelijk tot een grote hoogte uit te schuiven.

Andere benamingen zijn : touw ladder of optrekladder

Plussen en minnen

+ Makkelijk op te stellen met name voor grotere hoogtes
+ Instelbaar voor verschillende hoogtes
- Relatief grote transport- en opberglengte

Telescopische ladder Skyworks
Telescopische ladder
Vouwladder Telescopisch Skyworks
Vouwladder
Dakladder Skyworks
Dakladder

Telescopische ladder

De telescopische ladder is een enkele ladder die tot een zeer korte lengte ingeschoven kan worden. Hierdoor is de ladder heel makkelijk op te bergen en te vervoeren. De ladderbomen schuiven telescopisch in en uit elkaar. Een speciaal vergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat de ladder op de juiste lengte blijft. 

Plussen en minnen

+ Makkelijk op te bergen en te vervoeren
+ Instelbaar voor verschillende hoogtes
- Relatief zwaar

Vouwladder

De vouwladder heeft een of meerdere scharnieren in de bomen zitten waardoor hij op verschillende manieren gebruikt kan worden. De meest voorkomende variant het een scharnier in het midden waardoor de ladder zowel vrijstaand en als enkele ladder gebruikt kan worden. Deze uitvoering heeft meestal ook een telescopische verstelling van de ladderbomen waardoor hij vrijstaand om op een ongelijke vloer gebruikt kan worden. 

Plussen en minnen

+ Multifunctioneel te gebruiken, ook vrijstaand
+ Instelbaar voor verschillende hoogtes
+ Makkelijk op te bergen en te vervoeren
- Lastig overstappen op hoogte

Dakladder

De dakladder is speciaal ontwikkeld voor gebruik op een schuin dak. Deze ladder heeft sporten die hoger boven de pannen liggen dan een standaard enkele ladder. Dit geeft extra steun bij het klimmen op een schuin dak. De ladder wordt opgebouwd uit een aantal korte lengtes en is voorzien van een nokhaak. De dakladder moet altijd gebruikt worden in combinatie met een vorm van valbeveiliging. Dit kan een steiger zijn en voor kortdurende werkzaamheden kan ook persoonlijke valbeveiliging gebruikt worden. 

Plussen en minnen

+ De verhoogde sporten geven extra steun bij het klimmen
+ De korte ladderdelen zijn makkelijk op te bergen en te vervoeren
- Niet te gebruiken voor andere situaties

Wil je een ladder kopen?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de ladder die het best past bij jouw werkzaamheden. Neem voor een persoonlijk advies contact op met onze Centrale Service Dienst (010 - 514 00 75) of stuur een bericht, zodat wij je kunnen terugbellen voor een afspraak.