Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De rolsteiger is voor veel onderhouds- en installatiewerkzaamheden in en om een pand een ideale werkplek. Lichtgewicht, flexibele werkhoogte en makkelijk op te bouwen. En dat laatste is gelijk de grootste beperking. Hoeveel rolsteigers worden er daadwerkelijk goed opgebouwd volgende de gebruiksinstructies?

De meeste ongevallen met rolsteigers zijn het gevolg van het niet goed opbouwen. Er zijn geen leuningen aangebracht, schoorverbanden ontbreken, stabilisatoren vergeten. De rolsteiger is zeker een veilige werkplek, maar hij moet wel goed zijn opgebouwd.

Zorg er daarom voor dat de gebruiker goed is geïnformeerd en bekend is met wat wel en wat niet kan met een rolsteiger. Houd regelmatig toezicht op de uitvoering van het werk en geef duidelijk instructie.

Om u daarbij te helpen vindt u op onze website een presentatie en handout die u kunt gebruiken voor een Toolbox instructie over het werken met rolsteigers. Dit is de eerste in een serie rond het veilig werken op hoogte. Houd de website in de gaten voor updates of meld u aan voor onze nieuwsbrief. Daarmee blijft u maandelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Download Toolbox pakket