Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De afgelopen paar jaar is er veel veranderd in het opbouwen van de rolsteiger en de onderdelen die je daarbij gebruikt. De opvallendste wijziging is het gebruik van voorloopleuningen. Hieronder lees je waarom dit is gedaan en wat de extra voordelen zijn van het gebruik van deze voorloopleuningen in een rolsteiger.

Nieuwe regels voor opbouw rolsteiger

Begin 2018 zijn de regels voor het opbouwen van rolsteigers aangescherpt. Dit is gedaan omdat er helaas nog steeds veel ongevallen met rolsteigers gebeuren. De Inspectie SZW heeft daarom een aantal jaren geleden aangegeven dat de rolsteigers zo aangepast moeten worden dat deze altijd veilig opgebouwd kunnen worden. Afspraken hierover zijn onder andere voor de bouw- en onderhoudsbranche vastgelegd in het A-blad rolsteigers.

Ontwikkeling voorloopleuning

Dit heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van een hele nieuwe generatie rolsteigers. De eis om altijd een leuning rondom het platform te hebben, voordat je deze betreedt, was niet uit te voeren met de bestaande onderdelen. Je moet de leuning namelijk kunnen aanbrengen van het ondergelegen platform. Daarvoor is een hele nieuwe werkwijze ontwikkeld voor het opbouwen van rolsteigers, waarbij gebruik wordt gemaakt van voorloopleuningen.

Meer voordelen gebruik voorloopleuning

De voorloopleuningen zorgen er in praktijk niet alleen voor dat je veel veiliger kan werken op de rolsteiger, maar met het door Skyworks ontwikkelde Secure leuningsysteem bouw je ook nog eens sneller. De Secure leuning bestaat uit één geheel van heup- en knieleuningen met diagonalen die je in één keer in de steiger plaatst. Daarvoor is het niet meer nodig om losse diagonaal en horizontaal schoren te plaatsen en gaat het opbouwen van je rolsteiger veel sneller. Met 2 leuningen per slag heb je al een complete steiger. 

Al onze rolsteigers zijn daarom standaard uitgevoerd met het Secure leuningsysteem, zodat je op iedere klus gegarandeerd veilig kan werken met je steiger.

Wil je een rolsteiger kopen?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via de webshop of bel tijdens kantooruren met 010 - 514 00 75. Weet je nog niet precies welke rolsteiger je nodig hebt? Stuur dan een bericht en wij bellen je zo snel mogelijk terug voor advies.