Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Waar let je op als je een steiger koopt?

Wilt u een nieuwe steiger kopen en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wat is het verschil tussen een rolsteiger, gevelsteiger of schilderstelling en welke kan je het best kopen? Wat wordt bedoeld met de nieuwe veilige opbouwmethode voor rolsteigers? Wat is een gevelvrije rolsteiger? Welke wet- en regelgeving is er voor het werken met steigers? Hieronder vindt u meer achtergrondinformatie over de verschillende soorten steigers en de belangrijkste punten waar u op moet letten bij de aanschaf van uw steiger.

Welk type steigers zijn er?

Steigers worden aangeboden in allerlei soorten en maten. Sommige hebben een benaming die is afgeleid van de situatie waarin ze gebruikt worden zoals een gevelsteiger en daksteiger. Andere verwijzen naar een eigenschap zoals een rolsteiger en vouwsteiger. En weer andere verwijzen naar wat je er mee kan doen, zoals een schilderstelling en metselsteiger.

De meest voorkomende steiger typen zijn:

Rolsteiger

Sky-Line Secure rolsteiger
Sky-Line Secure rolsteiger

De rolsteiger staat op wielen en is makkelijk te verplaatsen. Dit type steiger is ideaal voor lichte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden op wisselende locaties. Rolsteigers worden opgebouwd uit lichtgewicht aluminium onderdelen met een vaste maat. De opbouw wordt bij voorkeur door 2 personen gedaan. Afhankelijk van de uitvoering is de maximale werkhoogte buiten 10m en binnen 14m. Door de losse onderdelen is de steiger makkelijk te vervoeren.  Afhankelijk van de productlijn kunnen de rolsteigers uitgebreid worden met diverse accessoires, zoals uitwijkconsoles, overkapping en loopvloeren.

Plussen en minnen

+ Ruime werkvloer
+ Lichtgewicht onderdelen
+ Makkelijk te verplaatsen
+ Eenvoudig zelf op te bouwen
- Beperkte werklast
- Relatief hoge investering eerste aanschaf

Lees meer over de toepassing van rolsteigers en de verbeterde nieuwe opbouwmethode.
Bekijk het aanbod rolsteigers

Gevelsteiger

R200 gevelsteiger
R200 Gevelsteiger

De gevelsteiger is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse soorten steigers. De gevelsteiger wordt traditioneel opgebouwd uit pijpen en koppeling en tegenwoordig steeds vaker als systeemsteiger en framesteigers. Dit soort steigers is met name bedoeld voor zwaardere renovatie en nieuwbouw werkzaamheden. Standaard worden ze opgebouwd tot een maximale vloerhoogte van 24m, maar met aanpassingen kan dit ook veel hoger. Vanwege het grote aantal mogelijkheden is het noodzakelijk dat steigers worden opgebouwd door daarvoor opgeleide monteurs.

Plussen en minnen

+ Gevel in een keer bereikbaar te maken
+ Ruime werkvloer
+ Grote variatie in werkhoogtes
+ Goede doorloop
+ Werkvloer te verbrede met consoles
- Niet eenvoudig zelf op te bouwen
- Relatief zware onderdelen
- Relatief hoge investering eerste aanschaf

Lees meer over de unieke eigenschappen van de R200 framesteiger.
Bekijk het aanbod gevelsteigers

Schilderstelling

Schilderstelling
Schilderstelling

De schilderstelling is speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van lichte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan eengezinswoningen. De steiger is snel op te bouwen met een minimum aan onderdelen waarmee de 1e verdieping en de dakgoot goed bereikbaar zijn. De schilderstelling is uitermate geschikt voor projectmatig onderhoud waarbij een of meerdere woningblokken tegelijk bereikbaar gemaakt moeten worden. 

Plussen en minnen

+ Hoogte werkvloer direct gelijk aan eerste verdieping
+ Minimaal gebruik van losse onderdelen
+ Werkvloer onbeperkt door te koppelen
+ Korte montagetijd
- Beperkte variatie in vloerhoogteBekijk het aanbod schilderstellingen

Vouwsteiger

Premium Vouwsteiger
Premium Vouwsteiger

De vouwsteiger is een compact steiger geschikt voor lichte onderhouds- en installatiewerkzaamheden tot een werkhoogte van ca. 3,7m. De basis vouwsteiger heeft een platform op ca. 1m hoogte. Deze uitvoering wordt veel gebruikt voor de montage van plafonds en elektrische installaties in kantoren en ziekenhuizen. Omdat de ze steiger vaak inpandig wordt gebruik wordt deze ook wel kamersteiger genoemd. Alternatieven voor de vouwsteiger zijn de werktrap en de telescopische steiger.

Plussen en minnen

+ Compacte steiger
+ Makkelijk te vervoeren en op te bergen
- Beperkte werkvloer
- Beperkte werkhoogte
Bekijk het aanbod vouwsteigers

Telescopische steiger

X'Tower Telescopische steiger
X'Tower Telescopische steiger

De telescopische steiger is een compacte steiger die makkelijk door een persoon opgebouwd kan worden. Deze steiger is met name bedoeld voor het uitvoeren van lichte installatie- en onderhoudswerkzaamheden in kantoren, scholen en ziekenhuizen. Afhankelijk van de uitvoering is de werkhoogte maximaal 4,8m. Door de telescopische verstelling is de steiger door een persoon makkelijk binnen 3 minuten op te zetten.

Plussen en minnen

+ Zeer snel door één persoon op te bouwen
+ Compacte steiger
+ Geen losse onderdelen
+ Makkelijk te verrollen
+ Weinig opbergruimte nodig
- Beperkte werkvloer
- Relatief zwaar pakket om te tillen

Lees meer over de voordelen van de telescopische steiger.
Bekijk het aanbod telescopische steigers

Wilt u een steiger kopen?

Wij helpen u graag bij het kiezen van de steiger die het best past bij uw werkzaamheden. Neem daarvoor contact op met onze Centrale Service Dienst (010 - 514 00 75) of stuur een  bericht, zodat wij u kunnen bellen voor een afspraak.
 

Lees meer over de aanschaf en het gebruik van een steiger :

Welke steiger past het best bij uw werkzaamheden?

Welke wet- en regelgeving is er voor het gebruik van steigers?

Uit welke onderdelen is een rolsteiger opgebouwd?