Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Waar let je op als je een steiger koopt?

Wil je een nieuwe steiger kopen en zie je door de bomen het bos niet meer? Wat is het verschil tussen een rolsteiger, gevelsteiger of schilderstelling en welke kan je het best kopen? Wat wordt bedoeld met de "nieuwe veilige opbouwmethode" voor rolsteigers? Kan je een steiger in je eentje opbouwen? Welke wet- en regelgeving is er voor het werken met steigers? Hieronder vind je meer achtergrondinformatie over de verschillende soorten steigers en de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe steiger.

Welk type steigers zijn er te koop?

Steigers worden verkocht in allerlei soorten en maten. Sommige hebben een benaming die is afgeleid van de situatie waarin ze gebruikt worden, zoals een gevelsteiger of daksteiger. Andere verwijzen naar een eigenschap zoals een rolsteiger en vouw- en telescopische steiger. En weer andere verwijzen naar wat je er mee kan doen, zoals een schilderstelling en metselsteiger.

De meest verkochte steiger types vind je hieronder :

Rolsteiger

Sky-Line Secure rolsteiger
Sky-Line Secure rolsteiger

De rolsteiger staat op wielen en is makkelijk te verplaatsen. Dit type steiger is ideaal voor lichte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden op wisselende locaties. Rolsteigers worden opgebouwd uit lichtgewicht aluminium onderdelen met een vaste afmeting. De opbouw wordt bij voorkeur door 2 personen gedaan. Afhankelijk van de uitvoering is de maximale werkhoogte buiten 10m en binnen 14m. Door de losse onderdelen is de steiger makkelijk te vervoeren.  Afhankelijk van de productlijn kunnen de rolsteigers uitgebreid worden met diverse accessoires, zoals uitwijkconsoles, overkapping en loopvloeren.

Plussen en minnen

+ Ruime werkvloer
+
Lichtgewicht onderdelen
+
Makkelijk te verplaatsen
+
Eenvoudig zelf op te bouwen
-
Beperkte werklast
-
Relatief hoge investering bij eerste aankoop

Lees meer over de verschillende rolsteiger uitvoeringen en de verbeterde nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers.

Gevelsteiger

R200 gevelsteiger
R200 Gevelsteiger

De gevelsteiger is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse soorten steigers. De gevelsteiger wordt traditioneel opgebouwd uit pijpen en koppeling en tegenwoordig steeds vaker als systeemsteiger en framesteiger. Dit soort steigers is met name bedoeld voor zwaardere renovatie en nieuwbouw werkzaamheden. Standaard worden ze opgebouwd tot een maximale vloerhoogte van 24m, maar met aanpassingen kan dit ook veel hoger. Vanwege het grote aantal mogelijkheden is het noodzakelijk dat steigers worden opgebouwd door daarvoor opgeleide monteurs.

Plussen en minnen

+ Gevel in een keer bereikbaar te maken
+
Ruime werkvloer
+
Grote variatie in werkhoogtes
+
Goede doorloop
+
Werkvloer te verbrede met consoles
-
Niet eenvoudig zelf op te bouwen
-
Relatief zware onderdelen
-
Relatief hoge investering eerste aanschaf

Lees meer over de unieke eigenschappen van de R200 framesteiger.

Schilderstelling

Schilderstelling
Schilderstelling

De schilderstelling is speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van lichte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan eengezinswoningen. De steiger is snel op te bouwen met een minimum aan onderdelen waarmee de 1e verdieping en de dakgoot goed bereikbaar zijn. De schilderstelling is uitermate geschikt voor projectmatig onderhoud waarbij een of meerdere woningblokken tegelijk bereikbaar gemaakt moeten worden. 

Plussen en minnen

+ Hoogte werkvloer direct gelijk aan eerste verdieping
+
Minimaal gebruik van losse onderdelen
+
Werkvloer onbeperkt door te koppelen
+
Korte montagetijd
-
Beperkte variatie in vloerhoogte

Vouwsteiger / Telescopische steiger

X'Tower Telescopische steiger
X'Tower Telescopische steiger

De telescopische steiger is een compacte steiger die makkelijk door één persoon opgebouwd kan worden. Deze steiger is met name bedoeld voor het uitvoeren van lichte installatie- en onderhoudswerkzaamheden in kantoren, scholen en ziekenhuizen. Afhankelijk van de uitvoering is de werkhoogte maximaal 4,8m. Door de telescopische verstelling is de steiger door een persoon makkelijk binnen 3 minuten op te zetten.

Plussen en minnen

+ Zeer snel door één persoon op te bouwen
+
Compacte steiger
+
Geen losse onderdelen
+
Makkelijk te verrollen
+
Weinig opbergruimte nodig
-
Beperkte werkvloer
-
Relatief zwaar pakket om te tillen

Lees meer over de voordelen van de telescopische steiger.

Wil je een steiger kopen?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de steiger die het best past bij jouw werkzaamheden. Neem daarvoor contact op met onze Centrale Service Dienst (010 - 514 00 75) of stuur een  bericht, zodat wij je kunnen terugbellen voor een afspraak.
 

Eerst verder lezen? Dan zijn onderstaande artikelen waarschijnlijk interessant voor jou :

> Welke steiger past het best bij jouw werkzaamheden?

> De nieuwe generatie rolsteigers

> Welke regelgeving is van toepassing op het gebruik van steigers?

> Wat is het verschil tussen vloerhoogte, werkhoogte en steigerhoogte? 

> Hoe vergelijk je de afmetingen van een rolsteiger?