Kooiladder met verspringing
Kooiladder met verspringing

Kooiladders

Voor incidenteel onderhoud aan hoger gelegen installaties op daken of fabriekscomplexen is een kooiladder een ideaal toegangsmiddel dat weinig ruimte inneemt. Omdat het verticaal beklimmen van de ladder fysiek zwaar belastend is, is deze toepassing alleen geschikt voor laag frequent gebruik.  

De kooiladder wordt samengesteld uit een aantal standaard elementen. Tot een hoogte van 10 m kan een enkele ladder gemonteerd worden, waarbij de kooi op maximaal 3 m van de grond begint. Bij grotere hoogtes dient de ladder om de 6 m te verspringen met een rustbordes. Het systeem voorziet in een uitgebreid assortiment bevestigingsbeugels en toegangsvoorzieningen die eventueel ook zijn af te sluiten.

De kooiladder wordt in losse elementen aangeleverd en wordt op locatie samengesteld. Afhankelijk van de hoogte kan voor de montage een steiger of een hoogwerker gebruikt worden. 

Combinatie met Horizon randbeveiliging

Bij de uitstap op hoogte dient altijd een deugdelijke randbeveiliging aanwezig te zijn. Voor daksituaties biedt het Horizon randbeveiligingssysteem een goede mogelijkheid om de kooiladder te integreren in het leuningwerk.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs voor een ori├źnterend gesprek.

Specificaties kooiladder :

  • Optrede: 280 mm
  • Binnenmaat ladder: 402 mm
  • Diameter kooi: 700 mm
  • Ladder-elementen: lengte 1,96; 3,08; 3,96; 5,04 en 6,16 m
  • Kooi-elementen: lengte 0,62; 0,90; 1,18 en 1,46 m
  • Uitstap-element op dak: binnenmaat 670 mm; hoogte 1,2 m
  • De kooiladders worden ontworpen op basis van de EN-ISO 14122-4. Maximale belasting 150 kg.
terug naar overzicht
Help mij