Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Kooiladder met verspringing
Kooiladder met verspringing

Verticale vaste ladder

Voor incidenteel onderhoud aan hoger gelegen installaties op daken of fabriekscomplexen is een kooiladder een ideaal toegangsmiddel dat weinig ruimte inneemt. Omdat het verticaal beklimmen van de ladder fysiek zwaar belastend is, is deze toepassing alleen geschikt voor laag frequent gebruik. Moet je regelmatig naar deze locatie klimmen dan is een vaste toegangstrap een beter alternatief.    

De kooiladder wordt samengesteld uit een aantal standaard elementen. Tot een hoogte van 10 m kan een enkele ladder gemonteerd worden, waarbij de kooi op maximaal 3 m van de grond begint. Bij grotere hoogtes dient de ladder om de 6 m te verspringen met een rustbordes. Het systeem voorziet in een uitgebreid assortiment bevestigingsbeugels en toegangsvoorzieningen die eventueel ook zijn af te sluiten.

Bij de uitstap op hoogte dient altijd een deugdelijke randbeveiliging aanwezig te zijn. Om de kooiladder te integreren in het leuningwerk op het dak zijn verschillende opties beschikbaar.

De kooiladder wordt in losse elementen aangeleverd en wordt op locatie samengesteld. Afhankelijk van de hoogte kan voor de montage een steiger of een hoogwerker gebruikt worden. 

Specificaties kooiladder :

  • Optrede: 280 mm
  • Binnenmaat ladder: 402 mm
  • Diameter kooi: 700 mm
  • Ladder-elementen: lengte 1,96; 3,08; 3,96; 5,04 en 6,16 m
  • Kooi-elementen: lengte 0,62; 0,90; 1,18 en 1,46 m
  • Uitstap-element op dak: binnenmaat 670 mm; hoogte 1,2 m

De kooiladders worden ontworpen op basis van de EN-ISO 14122-4. Maximale belasting 150 kg.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? 

Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel tijdens kantooruren met 010 - 514 00 75 of stuur een bericht dan bellen wij jou zo snel mogelijk terug.

terug naar overzicht