Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vloerhoogte, werkhoogte en steigerhoogte wat is het verschil?


Bij het kopen van een rolsteiger is het belangrijk om het verschil te weten tussen vloerhoogte en werkhoogte. Er kan namelijk zomaar 1 of 2m verschil tussen zitten waardoor je toch net niet bij je werk blijkt te kunnen komen en is je goedkope steiger ineens een stuk minder goedkoop.

Rolsteiger vloerhoogte

De vloerhoogte van een rolsteiger is gelijk aan de hoogte waarop je bovenste platform in de steiger ligt. Dit is de maximale hoogte waarop je kunt staan voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Dit wordt ook wel stahoogte of platformhoogte genoemd. Leg je je bovenste platform op 6,2m in de steiger dan is jouw vloerhoogte 6,2m. 

Rolsteiger werkhoogte

De werkhoogte geeft de maximale hoogte aan waar je met je handen kan komen op het moment dat je op het bovenste platform staat. In Nederland kan een persoon gemiddeld tot 2m reiken. De werkhoogte is daarom gelijk aan de vloerhoogte plus 2m. Leg je je bovenste platform 6,2m dan is je werkhoogte 8,2m.

Om te bepalen welke hoogte je steiger moet hebben kan je het best uitgaan van de vloerhoogte. Die bepaalt op welke hoogte je kan staan en of je uiteindelijk goed bij je werk kunt komen. Als je iets zwaars moet monteren of ergens goed zicht op wilt hebben om dit te repareren, dan wil je dat niet boven je hoofd hoeven doen. Dan heb je een rolsteiger nodig met een vloerhoogte die ongeveer 1 meter onder de hoogte van je werk ligt.

  

Het begrip steigerhoogte kom je niet zo heel vaak tegen, maar kan wel belangrijk zijn als je een steiger gaat verrollen. Dit is namelijk de werkelijke hoogte en bepaalt dus of je ergens wel of niet onderdoor kan. De steigerhoogte is ongeveer 1m hoger dan de vloerhoogte.

Vaste omschrijving voor rolsteigers

In de omschrijving van de samenstelling van onze rolsteigers gebruiken wij een vaste combinatie van cijfers voor het aanduiden van de breedte, lengte en hoogte. Een rolsteiger 135x250x620 heeft een breedte van 135cm, en platformlengte van 250cm en een vloerhoogte van 6,2m.

Lees ook : Hoe vergelijk ik de afmetingen van een rolsteiger?