Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord


3M heeft onlangs haar assortiment harnasgordels vernieuwd met de Exofit XE serie. Deze gordels zijn ontworpen voor optimaal comfort en maximale zekerheid op de meest oncomfortabele werkplekken. Ze vervangen de Sala Delta gordels en een groot deel van het bestaande Exofit assortiment.  

Maximaal gebruiksgemak

De nieuwe Exofit XE serie is bedoeld voor intensief dagelijks gebruik waarbij draagcomfort en gebruiksgemak van het grootste belang zijn. Alle harnasgordels zijn standaard voorzien van een 2e bevestigingspunt op de borst. Deze zit in het midden op de unieke kruisgesp. Deze gesp zorgt ervoor dat de schouder- en borstbanden optimaal over het lichaam lopen. Waardoor je in het dagelijks gebruik nauwelijks merkt dat je een gordel om hebt en bij een val de krachten goed op je lichaam worden verdeeld. De borstbanden zijn eenvoudig te verstellen met een oprolmechanisme. Daarnaast zijn alle gordels standaard voorzien van een geïntegreerde stahulp waarmee een suspension trauma kan worden voorkomen.

3 uitvoeringsniveaus

De Exofit XE harnasgordels zijn verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringsniveaus met diverse varianten waarvan een deel tevens is voorzien van een extra heupgordel voor werkplekpositionering. 

De XE50 variant is de basis uitvoering en leverbaar in 6 verschillende varianten waaronder een harnasgordel met extra lussen voor verticale redding uit een mangat. Deze gordels zijn verkrijgbaar met doorvoergespen of snelsluitgespen en kunnen optioneel worden voorzien van schouder- en beenpadding. 

De XE100 gordels zijn leverbaar als standaard harnas voorzien van schouder- en beenpadding voor maximaal draagcomfort en een variant met een heupgordel. Deze gordels zijn ook standaard voorzien van snelsluitgespen.

De XE200 veiligheidsgordels hebben een maximaal draagcomfort met lichtgewicht aluminium bevestigingspunten en comfortabele schouder- en beenpadding met extra slijtage bescherming op de schouders. De snelsluitgespen hebben een extra borgen voor de banden, waardoor deze minder vaak bijgesteld hoeven te worden. Deze uitvoering is leverbaar in 8 verschillende varianten waarvan een aantal speciaal is ontworpen voor gebruik bij installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan windmolens.

Eenvoudig beheer

Alle gordels zijn verder standaard voorzien van een beschermd ID-label en een RFID-tag. De beschermende hoes om het label zorgt ervoor dat deze niet snel beschadigt en ook goed leesbaar blijft bij intensief gebruik. De RFID-tag kan gekoppeld worden aan een digitaal registratiesysteem waardoor je in een oogopslag kan zien wat de onderhoudsstatus. 

Mocht het toch een keer mis zijn gegaan en is iemand met de harnasgordel gevallen dan is dat duidelijk te zien aan de in de band geïntegreerde valindicator. De gordel is in dat geval direct afgekeurd en moet uit de roulatie gehaald worden.

Meer info

In onze webshop vind je een overzicht met een aantal verschillende varianten. Wil je meer weten over het volledige assortiment Exofit XE harnasgordels? Bel dan tijdens kantooruren met onze centrale service afdeling (010 - 514 00 75) of stuur een bericht, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Eerst verder lezen? Dan zijn onderstaande artikelen waarschijnlijk ook interessant voor jou :

> Praktische tips waar je op moet letten bij het kopen van een harnasgordel

> Je hangt in je harnasgordel en dan?

Welke verbindingsmiddel kan ik het best kiezen?

Wat is het meest geschikte ankermiddel voor mijn werksituatie?